Setmanari d'informació local - 138 anys

El Banc de Terres d'Eivissa ja compta amb 22 finques inscrites

937
El Banc de Terres d’Eivissa no atura de créixer. | Ibizapreservationfund.org

El Banc de Terres d’Eivissa no atura de créixer. La presidenta de l’Associació de Productors d'Agricultura Ecològica d'Eivissa i Formentera, Maribel Juan, ha destacat que ja compten amb 22 finques inscrites i 18 sol·licitants.

A més, segons Juan, són a punt de tancar-se 8 possibles acords entre propietaris i arrendataris. «Estan a l'espera de signar el contracte, normalment amb la figura de mayoral», ha dit.

«Continuam cercant terres. Els propietaris han respost molt bé a la iniciativa i tenim bastants finques per ser conreades. Ara estem cercant agricultors, persones que vulguin dedicar-se a això».

«A més, en els darrers mesos molts propietaris han tancat acords de lloguer de manera directa, així que, d'alguna forma, hem col·laborat a donar idees sobre aquesta iniciativa», ha assegurat.

Des de APAEEF han avançat a més que estan tractant de potenciar la formació «amb cursets més específics perquè la gent trobi sortida en el tema del camp».

El projecte va sorgir en 2012 i la idea inicial, segons la presidenta, era crear una base de dades entre propietaris de finques en desús i sol·licitants, persones interessades a treballar aquestes terres.

«Els posem en contacte i ells ja negocien les seves condicions. Nosaltres realitzem l'acompanyament, els ajudem a redactar el contracte, encara que de vegades no és fàcil perquè cada propietari té les seves condicions», ha manifestat.

Segons Juan, hi ha 5 contractes en marxa des que va arrencar la iniciativa. «Aquest projecte és un estímul perquè la gent s'animi i les terres no estiguin sense conrear», ha insistit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.