Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB recuperarà l'autoritat lingüística d’IB3

962
Imatge de la reunió entre la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura i la UIB | CAIB

Avui dijous ha tingut lloc la primera reunió entre la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura i la UIB el tema principal de la qual ha estat la recuperació del model lingüístic de la Universitat a l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (IB3).

A la trobada hi han estat presents la consellera Esperança Camps i la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà. Per part de la UIB, els han rebut el rector, Llorenç Huguet; la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana Maria Seguí; el director del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, Joan Antoni Mesquida, i el cap de Servei de Biblioteca i Documentació, Miquel Pastor.

La directora general ha volgut destacar que «ha estat una primera reunió molt positiva i favorable per començar a establir relacions que es basaran en la voluntat de fer feina junts i recuperar l'autoritat lingüística de la UIB». Algunes de les accions acordades entre ambdues entitats són, a més de recuperar el model lingüístic, restablir el llibre d'estil de la UIB per a IB3 i crear una comissió mixta entre la Universitat i el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General que serveixi de pont en assessorament lingüístic.

A la trobada també s'han tractat altres temes, com «la voluntat comuna» de convocar de nou el Consell Social de la Llengua Catalana i tractar conjuntament temes de caràcter cultural que es concretaran amb la Direcció General de Cultura en properes trobades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.