Setmanari d'informació local - 138 anys

Els docents no desconvocaran la vaga fins que no es resolguin tots els punts de la reivindicació

L’Assemblea de Docents i els sindicats esperen desconvocar la vaga de professors abans del pròxim curs

982

Els comitès de vaga de l'Assemblea de Docents, la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (FECCOO) i STEI s’han reunit avui dilluns amb la Conselleria d'Educació. El motiu principal de la trobada era el de l'ampliació d'excepcions en les quals es pugui substituir als professors abans dels 10 dies. Aquest és següent punt de la plataforma reivindicativa que manté la vaga, després de la derogació del TIL i la Llei de Símbols.

En aquest sentit, el secretari general de la FECCOO, Toni Baos, ha afirmat que treballaran conjuntament amb la Conselleria d'Educació al llarg dels mesos de juliol i agost, tot i que per a la desconvocatòria de la vaga indefinida hauran d'arribar a «un acord global que ha de tenir tots els elements de la convocatòria de vaga, entre ells, també la recuperació de la pèrdua salarial dels docents, del decret de 2012».

En referència a la trobada d'aquest dilluns, des de la Conselleria han proposat reduir el termini de substitució d'un professor de baixa en els casos de l'etapa infantil, primària i l'educació especial. FECCOO ha indicat que no es pot estendre a la totalitat de professors, ja que han de respectar els decrets estatals.

Per la seva banda, el representant de l'Assemblea de Docents, Antoni Salvà ha declarat que els agradaria «començar el curs amb el conflicte resolt» i ha recordat que el Tribunal Suprem ha acceptat quatre recursos de l'Assemblea sobre la forma en què s'aplica la LOMQE en l'àmbit autonòmic a Balears.

Finalment, des de l'STEI, Josep Coll, ha emfatitzat així mateix la importància de reduir la ràtio de les aules, ja que actualment suposen una «dificultat d'ensenyar i aprendre» i s'ha compromès a fer «tot el possible per intentar arribar a una millora de les condicions i una resolució de tots els conflictes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.