Setmanari d'informació local - 138 anys

10 dies d’estira-i-arronsa entre el sector educatiu i la nova Conselleria

983

10 de juliol del 2015

Armengol proposa al sector educatiu un «gran pacte social» per donar estabilitat a l'ensenyament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va proposar al sector educatiu iniciar immediatament el diàleg sobre un gran pacte social per donar estabilitat a l'ensenyament. En aquest pacte «s’intentarà» integrar-hi tots els grups del Parlament per aprovar per àmplia majoria una llei pròpia de l'arxipèlag.

10 juliol del 2015

El Govern comença els tràmits per derogar els decrets dels currículums de la LOMQE

El Consell de Govern va aprovar l’inici amb caràcter urgent dels tràmits legals i administratius pertinents per tal d’iniciar els procediments tendents a la revisió, i eventualment derogació, dels currículums educatius actualment vigents a les Illes Balears i la seva normativa de desplegament.

11 juliol del 2015

L'Assemblea de Docents mostra «decepció i preocupació» per les mesures anunciades per aturar la LOMQE

L'Assemblea de Docents mostra la seva «decepció i preocupació» per les mesures anunciades per la Conselleria d’Educació en relació amb la LOMQE. En aquest sentit, han considerat que el Govern té una «manca d'instruccions» i «nul·les mesures» per aturar la nova normativa en els centres.

L’Assemblea ha assegurat que la decisió de l’Executiu no es tradueix en «cap mesura legal o normativa». Els docents recorden que es podria fer ús del decret llei per derogar la normativa i reclama «mesures pràctiques» al nou Executiu.

14 de juliol del 2015

Primeres trobades entre el Govern i el sector educatiu

Aquest dia varen començar les reunions bilaterals entre la Conselleria d’Educació i Universitat i els representants dels col·lectius que integren la comunitat educativa de les Illes Balears. En aquesta primera trobada, hi estaven convocats els representants de FAPA Mallorca.

L’objectiu d’aquestes trobades va ser, d'una banda, posar damunt la taula les reivindicacions sectorials i, d'una altra, definir la metodologia que se seguirà per assolir un Pacte Social de l’Educació.

14 de juliol del 2015

Els interins insinuen que hi hauria d'haver un ajornament de l'inici del curs escolar

El col·lectiu d'Interins Docents en Acció va criticar que si el Govern no és clar amb la retirada o continuïtat de la LOMQE, l'adjudicació de places de professors no es farà de manera justa ni real a les necessitats de cada centre perquè encara no es coneixen les assignatures que s'impartiran. Per això (i per tot un seguit de qüestions) és plantejaren si serà possible començar el curs a les dates previstes o se n'haurà d'ajornar l'inici.

15 juliol del 2015

La UOB lamenta que la Conselleria imposi la LOMQE sense escoltar els docents

La UOB va oferir les primeres conclusions després de la Mesa Sectorial d’Educació. Segons el sindicat, la trobada va servir per constatar que la Conselleria té la intenció d'imposar la LOMQE el curs que ve sense escoltar els docents.

La UOB, entre altres forces sindicals, va protestar per les instruccions que el director general de Planificació, Antoni Morante, ha enviat als centres amb ordres d'aplicar els horaris LOMQE encara que no s'hagin aprovat per claustre. Varen considerar que aquestes instruccions s’han enviat a les direccions dels centres sense haver passat per la Mesa Sectorial.

16 juliol del 2015

El Pi demana «coratge» al Govern per «suavitzar» la LOMQE

El PI Proposta per les Illes va insistir al nou Govern perquè impulsi un decret llei que «almanco suavitzi els efectes negatius de la LOMQE sempre tenint en compte que no pot afectar els pares ni pot suposar un sobrecost per als llibres de text».

17 de juliol del 2015

És suficient la «flexibilització» de la LOMQE proposada per Educació?

Aquell dijous el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, emetia instruccions «complementàries» a les que havia emès la mateixa Conselleria d’educació dilluns per l’aplicació dels horaris LOMQE de cara al curs que ve.

Ja després del Consell de Govern del divendres 10 de juliol Educació reconeixia que «davant la impossibilitat material de derogar la normativa que desplega la LOMQE a Balears abans de l'inici del pròxim curs, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres crearà grups de treball i dictarà les instruccions necessàries per a l'organització i funcionament dels centres educatius de cara al començament del curs escolar 2015-2016».

17 de juliol del 2015

El TIL queda definitivament «enterrat»

El Govern va anunciar que el Tribunal Suprem va acceptar el desistiment del recurs de cassació per defensar el TIL contra la sentència que l'anul·lava, de manera que el decret quedà definitivament suspès.

18 de juliol 2015

L’Assemblea de Docents critica els «desencerts» d'Educació

El comitè de vaga de l’Assemblea de Docents va criticar els «desencerts» de la Conselleria d’Educació que dirigeix Martí March. En relació a l’adopció de mesures provisionals que afecten els horaris lectius setmanals, van considerar que la mesura és del tot insuficient per a pal·liar al màxim els efectes negatius que la LOMQE.

19 de juliol 2015

Alternativa recorda a Educació que és la segona força sindical

Alternativa recordà a la Conselleria que presideix Martí March que és la segona força sindical entre els docents. El sindicat ha volgut mostrar la seva «indignació i sorpresa» per les reunions bilaterals mantingudes entre el conseller i la resta de sindicats de l’ensenyament.

20 de juliol 2015

Els docents no desconvocaran la vaga fins que no es resolguin tots els punts de la reivindicació

Els comitès de vaga de l'Assemblea de Docents, la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (FECCOO) i STEI s’han reunit aquest dilluns amb la Conselleria d'Educació. El motiu principal de la trobada era el de l'ampliació d'excepcions en les quals es pugui substituir als professors abans dels 10 dies. Aquest és següent punt de la plataforma reivindicativa que manté la vaga, després de la derogació del TIL i la Llei de Símbols.

20 de juliol del 2015

Podem diu que el Govern «incompleix l'acordat» amb la seva postura davant la LOMQE i els exigeix una immediata acció política

Podem Balears ha mostrat aquest dilluns la seva «disconformitat» amb les mesures que des de la Conselleria d'Educació s'han adoptat en relació al desenvolupament de la LOMQE, de manera que han destacat que el Govern "incompleix l'acordat en els #AcordspelCanvi".

Així ho han destacat en un comunicat en el qual afirmen que malgrat que el Govern formalment pretén corregir alguns aspectes de les actuacions de l'antic Executiu, «els seus efectes no aconsegueixen ni tan sols minimitzar el que és l'avanç d'una llei que ha estat contestada per la comunitat educativa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.