Setmanari d'informació local - 138 anys

Negueruela: «S’adoptaran les mesures necessàries per garantir la Llei balear del Comerç»

El conseller de Treball, Comerç i Indústria indica que la Comissió interinsular Assessora vol aconseguir garantir l’equilibri comercial, territorial i mediambiental

986
El conseller de Treball, Iago Negueruela, acompanyat del sector del comerç de les Balears. | CAIB

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dilluns, a la sortida de la comissió Interinsular Assessora de Comerç de les Illes Balears, que el Govern «adoptarà les mesures necessàries per garantir que la llei balear de Comerç, actualment recorreguda de forma parcial pel Govern central, pugui ser vigent, ja que la majoria de punts de discrepància són de caràcter tècnic i administratiu». Per la comissió assessora, l’objectiu primordial ara és garantir l’equilibri comercial, territorial i mediambiental de la norma balear.

Així mateix, Negueruela ha manifestat l’agraïment a tots els agents econòmics i socials que conformen la Comissió, per haver assistit a aquesta convocatòria, tot i la urgència amb què s’ha convocat, «ja que demostra que la preocupació davant la interposició del recurs és gran, i demana mesures de consens».

En aquest sentit, Negueruela ha indicat que aquest Govern, abans de prendre mesures, «planteja el diàleg i, un cop escoltats tots els agents involucrats, s’utilitzaran els mecanismes adients per garantir el compliment de la norma autonòmica».

La reunió extraordinària de la Comissió Interinsular Assessora de Comerç s’ha celebrat després que el Consell de Ministres interposes un recurs d’inconstitucionalitat contra determinants articles de la Llei de Comerç de les Illes Balears i que suposa la suspensió parcial d’aquesta norma, i que obre la possibilitat de construir grans superfícies comercials sense tenir en compte la distribució territorial.

El Parlament va aprovar la llei balear el 30 de setembre de 2014, amb un gran consens de totes les forces polítiques. Tot i existir un acord en reformular els punts discrepants entre ambdues administracions, el passat 17 de juliol, el Consell de Ministres va decidir, «de forma unilateral i desproporcionada», presentar un recurs d’inconstitucionalitat a alguns dels punts de l’esmentada norma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.