Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB reclama al nou Conseller de Medi Ambient una política ambiental digna

Representants del GOB-Mallorca s’han reunit aquesta setmana amb en nou Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern, i també amb la Directora General d’Espais Naturals i Biodiversitat.

Segona ha explicat l’entitat ecologista, la trobada va ser molt cordial, mostrant-se per part dels nous responsables del Govern una voluntat de diàleg i col·laboració que ha estat inexistent al llarg de la passada legislatura.

Durant la trobada el GOB va exposar les seves reclamacions envers una política ambiental digna. Pel que fa a recursos hídrics, van insistir en la necessitat de revisar al Pla Hidrològic recentment aprovat, i en l’aprovació d’un decret de zones humides que garanteixi la preservació d’aquests en claus naturals tan valuosos.

En aquest sentit, pel que fa a la normativa autonòmica de residus, van plantejar la necessitat d’envestir la l’aprovació d’una llei de residus que prohibeixi la importació de fems i no prioritzi el tractament per incineració. Pel que fa a la llei agrària, van recordar les seves objeccions pel que fa al contingut urbanístic de la llei, que desregularitza els usos al medi agrari i elimina controls ambientals.

Referent als temes pesquers, van recordar la necessitat de reforçar la gestió a les reserves marines existents, greument minvada els darrers 4 anys, així com envestir la declaració d’algunes noves zones.

Finalment, pel que fa a la conservació d’espais naturals, van recordar la necessitat de recuperar la conservació com a objectiu bàsic d’aquests espais, possibilitant el gaudi públic dels seus valors naturals de forma ordenada i sostenible, i sense caure en la banalització de l’ús dels parcs i reserves que implicaria la seva oferta com a simples escenaris oberts al negoci privat.

Això, segons l’entitat ecologista, implicarà revisar l’estructura de gestió de la xarxa d’espais protegits, dotar dels imprescindibles instruments de planificació i gestió, i potenciar els programes d’investigació, seguiment, vigilància, manteniment, educació ambiental, informació pública i altres, que han estat gestionats de forma greument irresponsable per part de l’anterior govern. «Els espais protegits juguen un rol fonamental en la nostra qualitat de vida i en la nostra economia, i les seves necessitats de gestió i conservació han de ser ateses convenientment», ha assegurat el GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.