Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Oberta de Calvià aposta per un municipi social

1023
Esquerra Oberta de Calvià aposta per un municipi social. | Arxiu

El Grup d'Esquerra Oberta de Calvià aposta per un municipi social. En aquest sentit, ha presentat diferents mocions relacionades amb les problemàtiques socials per al ple de dia 30 de juliol.

Concretament, ha presentat una moció perquè les famílies obligades a entregar el seu habitatge habitual als bancs siguin eximides de pagar l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) i una altra per instar el consistori a l'obertura d'un nou termini per accedir a les ajudes per a llibres de text d'educació primària i secundària per a alumnes de centres públics de Calvià, modificant-ne les condicions d'accés.

Segons l’agrupació sempre han considerat prioritaris els aspectes de defensa dels drets socials, per fer un municipi més humà i proper a les dificultats per les quals passa una part de la seva ciutadania.

Des del grup municipal recorden que la defensa dels drets socials va ser uns dels grans compromisos durant la campanya electoral i, un cop en negociacions per tal de fer possible un acord d'investidura, un dels punts en els quals la coalició va incidir més.

Segons declaracions d'Alfonso Rodríguez Sánchez, regidor d'Esquerra Oberta, «hem trobat com hi ha famílies que s'han vist obligades a lliurar el seu habitatge al banc per no poder fer front al pagament de les quotes i, a més, han de pagar l'impost de plusvàlua, de manera que al drama de quedar-se sense habitatge, a més, es troben que a l'ajuntament li deuen una important quantitat de diners».

A banda d'aquestes dues mocions, se'n presenten altres dues, en defensa del territori, «per iniciar la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana» i «pel posicionament del consistori contra l'ampliació del Port de Portals».
Una cinquena moció que es presentarà té com a objectiu «la retirada immediata de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la Seguretat Ciutadana». Segons Rafel Sedano, portaveu del Grup municipal d'Esquerra Oberta, «la Llei mordassa té una importància i incidència clau, precisament, per la censura que implica a la ciutadania pel que fa a defensa dels drets socials i territorials i ataca directament els drets més bàsics de les persones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.