Setmanari d'informació local - 138 anys

'No volem ser el femer d'Europa' demana al Consell la revisió del contracte amb TIRME

1028
Acció de protesta contra la importació de fems a Mallorca. | S.P.

La plataforma ‘No volem ser el femer d’Europa’ s'ha reunit avui dilluns amb el president del Consell de Mallorca, la nova consellera executiva de Medi Ambient i la directora insular de Residus per abordar la problemàtica de la importació de residus i exigir garanties definitives contra la incineració.

La Plataforma ha recordat que «la paralització immediata de la importació de residus és un fet cabdal i era imprescindible, però que això no basta per capgirar l'actual gestió insostenible dels residus a Mallorca, que continua basada en la incineració i apunta que la clau està en la revisió i modificació de la relació contractual que regeix la concessió del servei públic de gestió de residus a l'empresa concessionària TIRME». Un contracte que els mateixos funcionaris del Consell de Mallorca, no han dubtat a qualificar de «contracte lesiu per als interessos públics que representa l'administració».

La Plataforma exigeix que s'estableixin «uns objectius ambiciosos pel que fa a prevenció i reducció de residus, reciclatge i es treballi per preveure el tancament progressiu dels forns de la incineradora». D'altra banda, exigeix que les infraestructures «sobredimensionades, construïdes i gestionades per TIRME no condicionin la política de residus que s'impulsa des del Consell sinó que s'hi subordini». Cal valorar, diuen, «la problemàtica de la gestió actual des de tots els aspectes: financer, tècnic, econòmic i ambiental, per tal de capgirar la realitat actual condicionada negativament per un contracte pervers i blindat del Consell amb Tirme que té efectivitat fins l'any 2041».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.