Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB demana a la Conselleria una educació 100% en català

1033

El sindicat educatiu UOB s’ha reunit avui dilluns amb el conseller d'Educació i Universitats, Martí March, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante. El Sindicat ha presentat setze propostes en relació amb la LOMQEràtios i horaris, riscos laborals i sobre la llengua catalana a l’ensenyament, entre d'altres.

En primer lloc han demanat el compliment de tots els apartats de la taula reivindicativa de la vaga indefinida. La UOB ha insistit en la proposta d'emetre un decret llei per tal d’ajornament els currículums LOMQE de secundària. Segons ha indicat el sindicat, el conseller els ha respost que aquesta via no els agrada, que el Tribunal Constitucional en qüestiona l'aplicació a temes educatius i que consideren que no hi havia alternativa de currículums si es derogaven els aprovats pel Govern Bauzá.

«Lamentam que March continuï negant-se a publicar un decret llei sense aportar cap argument de pes» ha manifestat el sindicat i han afegit que «mentre no es demostri el contrari, aquesta via legislativa és l'única manera d'ajornar la LOMQE a secundària i evitar així els perjudicis que ocasiona: pèrdua de places docents de matèries afectades, impossibilitat de donar una formació integral dels alumnes, despeses innecessàries a les famílies per la compra de llibres, etcètera».

Pel que fa a l'ensenyament en català, UOB ha demanat al conseller una llei educativa o decret que estableixi l'ensenyament 100% en català, a excepció de les matèries d'altres llengües i de l'aprenentatge voluntari de matèries en llengües estrangeres. March s'ha decantat per considerar primer la situació segons quin sigui cada centre. Pel que fa al director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, també ha esmentat la necessitat disposar d'una radiografia dels assoliments lingüístics centre per centre, i ha manifestat la intenció de posar en mans del Servei d'Inspecció la tasca d'assessorar, donar suport i aportar recursos als centres, amb la finalitat de recuperar els coneixements de català.

El sindicat també ha proposat eliminar la consolidació del complement de director, el retorn al màxim de 22-23 sessions setmanals a Primària i 18 a Secundària o l’eliminació de la consolidació del complement de director, entre altres propostes.

Les 16 propostes que UOB ha presentat a la Conselleria:

TAULA REIVINDICATIVA

1) Compliment de tots els apartats de la taula reivindicativa de la vaga indefinida.


LOMQE
2) Publicació d'un Decret llei per a l'ajornament dels currículums LOMQE de Secundària decretats per l'anterior Govern balear, segons el document de treball de l'Assemblea de Docents, a fi de garantir les places docents de matèries afectades (Música, Plàstica, Tecnologia, Filosofia, etc.), assegurar la formació integral dels alumnes i evitar a les famílies despeses innecessàries en llibres de text.

RÀTIOS I HORARIS
3) No aplicació de l'augment de ràtios fins a un 20% i compromís d'assolir les mitjanes dels països de l'OCDE (21 a Primària i 24 al primer cicle de Secundària).
4) Retorn al màxim de 22-23 sessions setmanals a Primària i 18 a Secundària.
5) Informació sobre les quotes docents dels darrers cinc cursos, tal com UOB té sol·licitat des del 17 de juny, així com del curs vinent 2015-1016, per poder analitzar la seva evolució.
6) Publicació anual de les quotes dels centres un cop tancades.

RISCOS LABORALS
7) Creació d'un Servei de Prevenció de Riscos Laborals propi, tal com UOB va sol·licitar el 23 de març.
8) Publicació del llistat de centres on s'ha retirat l'amiant i on encara està pendent, tal com tenim sol·licitat des del 2 de juliol.

CONDICIONS SOCIOLABORALS
9) Establiment d'un calendari per a la recuperació dels sexennis i complements perduts.
10) Convocatòria d'oposicions a Primària i Secundària per a l'any 2016, al més aviat possible a fi que els aspirants puguin preparar-les amb temps.
11) Eliminació de la consolidació del complement de director. En cas de manca de candidats al càrrec, estudi d'altres incentius.

CATALÀ LLENGUA VEHICULAR
12) Llei educativa o Decret que estableixi l'ensenyament 100% en català, a excepció de les matèries d'altres llengües i de l'aprenentatge voluntari de matèries en llengües estrangeres (Seccions europees, etc.).
13) Mentre tal disposició no arribi, verificació del compliment del Decret de mínims als centres educatius mitjançant el Servei d'Inspecció Educativa, i establiment de mesures per fomentar l'ensenyament en català.

SITUACIÓ POSTERIOR AL TIL
14) Comprovació que les vacants perfilades amb B2 d'Anglès per al curs 2015-16 i següents formen part del programa de Seccions europees o del British Council, atès que per al curs vinent només ho justifiquen així una petita part.
15) Publicació de les despeses de l'Escola Oficial d'Idiomes derivades de la impartició de cursos d'Anglès arran dels requisits del TIL, i de la partida corresponent posterior a la seva derogació. En cas que el nou pressupost sigui inferior, informació de la destinació que es donarà a la quantitat estalviada.

LLEI DE LLIBERTAT SINDICAL
16) Cessió immediata d'un local al nostre sindicat en compliment de la Llei orgànica de llibertat sindical, tal com ho tenim sol·licitat des del 30 de gener de 2015. Palma, a 27 de juliol de 2015

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.