Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi compara la pèrdua de competències actual amb la de 1715

1070

El Pi ha criticat aquest dilluns «el buidatge competencial, fruit del procés recentralitzador que s'està duent a terme des de Madrid». El diputat de la formació sobiranista Josep Melià ha defensat l'autogovern amb motiu de la validació del decret llei que frenarà durant 6 mesos les concessions de llicències comercials a grans superfícies. 

Melià ha assegurat que s'estan laminant les competències, just ara que es commemora el tricentenari del Decret de Nova Planta, pel qual varen quedar abolides les lleis i institucions pròpies del regne de Mallorca. El diputat ha dit que «allò normal seria que les Balears tenguéssim la llibertat de fer les nostres pròpies polítiques comercials».

El Govern ha aprovat aquest decret llei per tal d'evitar la suspensió de la Llei balear de Comerç que era vigent des d'octubre de 2014, arran que el Tribunal Constitucional admetés un recurs del Govern espanyol contra la norma autonòmica L'executiu autonòmic va justificar l'aprovació del decret llei en la necessitat de protegir el territori i evitar la inseguretat jurídica generada després de la suspensió de la Llei de Comerç

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.