Setmanari d'informació local - 138 anys

Publicació de símbols preconstitucionals per part de l'extinent de batle de Calvià

1093
Font: mallorcaconfidencial.com

Esquerra Oberta de Calvià han condemnat aquest dissabte la publicació, per part de l’extinent de batle del municipi, Miquel Bonet, de símbols preconstitucionals a les xarxes socials i el suport que ha rebut d’una exregidora i actual consellera del Consell de Mallorca i diferents regidors de l’actual Grup municipal del Partit Popular.

El Grup Municipal han anunciat que presentarà al proper plenari de l’Ajuntament una moció per reprovar l’acció de l’extinent de batle que, tot i fer-ho a l’àmbit personal,«no deixa de ser un espai públic». Des d’Esquerra Oberta recorden que l’exrepresentant del Partit Popular és, en l’actualitat, funcionari de l’Ajuntament de Calvià.

Un cop s’ha fet pública la notícia, lluny de disculpar-se, Miquel Bonet ha reivindicat l’acció a diferents espais de la mateixa xarxa social. La coalició d’esquerres explica que a la moció també instarà a la reprovació de l’exregidora i actual consellera del Consell de Mallorca pel Partit Popular, Esperanza Català, i als diferents membres del Grup municipal que han donat suport a l’acció del militant del Partido Popular de Calvià.

Rafel Sedano, portaveu del grup municipal d'Esquerra Oberta ha manifestat que «no es pot permetre que representants públics facin apologia del feixisme» i ha afegit que «aquests tipus de manifestacions inciten a l’odi i la violència i, per tant, ens agradaria saber si la fiscalia de l’Estat actuarà d’ofici, amb la mateixa contundència que altres ocasions, en coherència amb el que ha fet els darrers mesos contra ciutadanes i ciutadans d’ideologia contraria a la reivindicada en aquesta situació».

Alfonso Rodríguez Sánchez, regidor d’Esquerra Oberta ha afegit «tot i que ens hem manifestat contra la Llei mordassa, entenem que aquesta segueix en vigor i no podem permetre que es facin distincions, així que plantejam a les institucions corresponents a aplicar la llei existent, en el cas que aquesta actuació pugui ser inclosa en alguna de les casuístiques sancionables».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.