Setmanari d'informació local - 138 anys

EMAYA estudia un nou model de recollida de residus per al centre de Palma

Després que un equip tècnic presenti un ventall de propostes s’iniciarà el mes d’octubre un procés de debat i participació entre tots els sectors implicats per consensuar la recollida de residus més adequada per al centre

1209
Imatge d'arxiu dels contenidors de recollida pneumàtica i els contenidors actuals. | Arxiu dB

Després del fracàs del sistema de recollida pneumàtica i de la implantació d’un sistema provisional per a la recollida dels residus del centre de Palma, EMAYA ha iniciat el procés per a la implantació d’un nou sistema de recollida que s’adapti a les característiques del centre històric.

A partir del 16 de setembre un equip tècnic extern començarà a treballar per tal d’analitzar la situació i estudiar les diferents opcions de recollida aptes per al centre urbà. En el termini d’un mes haurà de presentar a EMAYA un recull d’alternatives, detallant els pros i contres de cada una de les opcions, cost econòmic, característiques de cada una, exemples de funcionament a altres ciutats, entre altres dades.

Una vegada EMAYA compti amb la informació completa de les diverses opcions viables per al centre, s’iniciarà un procés de participació i debat entre els sectors socials relacionats amb el centre de Palma (veïnals, culturals, ecologistes, de defensa del patrimoni i altres col·lectius), els sectors econòmics (comerciants, restauradors i altres agents), així com tots els grups polítics de la ciutat.

«Volem que la decisió de la implantació d’un sistema de recollida de residus per al centre de Palma sigui una decisió tècnicament encertada i fonamentada, però també consensuada entre tots els sectors socials» ha manifestat Neus Truyol, presidenta d’EMAYA; «ens agradaria també que fos una decisió unànime de tots els partits polítics representats a l’Ajuntament».

Truyol assegura que «es volen evitar els errors del passat, comesos especialment amb la recollida neumàtica, un sistema que ha fracassat des del punt de vista tècnic, però que tampoc comptà amb la implicació ciutadana necessària perquè funcionés correctament».

Després del procés de participació i debat, a finals de novembre es prendrà la decisió del sistema a implantar. D’aquesta manera el centre de Palma podrà comptar amb un nou sistema de recollida de residus per a l’any 2016, assegura Truyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.