Setmanari d'informació local - 138 anys

Soler: «Espanya és un estat fracassat»

1220
Milions de persones van sortir divendres als carrers de Barcelona per reclamar la independència. | Facebook

Els mallorquins desplaçats a Barcelona per participar en la Diada de l’11de Setembre varen viure l’acte de la Via Catalana amb molta d’emoció i sentiment. dBalears ha volgut recollir les sensacions viscudes per dos representants mallorquins de renom, Cristòfol Soler, president de l’Assemblea Sobiranista, i Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear (OCB).

Soler ha destacat a través de la seva pàgina de Facebook l’ambient pacífic, ordenat i animat viscut durant la Diada.«El poble, la gent més animada que mai i amb unes ganes immenses de capgirar una situació de menyspreu que ja fa 300 anys que dura i que vol oblidar d'una punyetera vegada», ha assegurat.

«És la gent, és el poble, és la societat civil, els catalanoparlants i els castellanoparlants, la que vol prendre el seu destí amb les seves mans i passant per sobre dels partits polítics. Quan es dóna una situació com la del Principat no hi ha ningú que ho pugui aturar», ha afirmat.

«Constatació clara del fet que Espanya, avui ja és un estat fracassat. Intentarà refer les coses? no en tenen ganes i si en tinguessin ja no hi són a temps. Han perdut el tren de la història. Avui molts n'hem pres bona nota», ha sentenciat.

Sobiranisme a casa nostra
Mateu, per part seva, ha volgut destacar que les diades viscudes durant els darrers anys són una clara mostra de la voluntat del poble català. «El que sorprèn més és la capacitat mobilitzadora i el pacifisme amb el qual es viu la Diada. És una mostra de la maduresa del poble, del seu civisme i la seva actitud transparent», ha assegurat.

«M’agradaria molt que aquesta flama sobiranista també prengués a casa nostra. Hi ha molt de sobiranisme soterrat i callat i cal donar-li una empenta. El futur més digne és deixar de ser una colònia d’Espanya i acabar amb l’espoli que dura 300 anys», ha assegurat.

«El sobiranisme viscut a Barcelona és un sobiranisme inclusiu, és la voluntat de la societat civil, és la força de la voluntat de tanta de gent el que meravella», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.