Setmanari d'informació local - 138 anys

El fracàs i l’abandonament escolar, les principals preocupacions del sistema educatiu a les Balears

1244

La darrera enquesta realitzada per Gadeso sobre l’estat de l’educació a les Balears posa de manifest, una vegada més, que un dels principals problemes de sistema educatiu actual és el fracàs i l’abandonament escolar. En segon lloc, un 89 per cent dels enquestats manifesta que la seva màxima preocupació és la manca de relació entre el que s’ensenya a l’escola i els requeriments del món laboral.

Pel que fa a les inversions en educació, un 69 per cent de la població considera que el Govern de les Balears ha d’incrementar el pressupost destinat a educació, ja que l’educació «no és una despesa, és una inversió de futur».

De l’enquesta també se’n desprèn que en la situació actual de crisi socioeconòmica creix la importància que atorguen les famílies a l’educació. Les famílies consideren, de manera majoritària i cada cop amb més intensitat, que una bona formació és imprescindible per millorar les possibilitats d’accedir a un lloc de feina estable i de qualitat (un 95 per cent ho creu).

La satisfacció dels ciutadans de les Balears envers el sistema educatiu ja fa anys que experimenta baixades. En aquest cas, la manca de relació entre el que s’aprèn durant el període formatiu i el que s’exigeix en el mercat laboral, la massificació o el fracàs escolar i la manca de voluntat política per arribar a consensos, fan que la valoració mitjana del sistema educatiu no passi, de mitjana, del 3,82 sobre deu.

L’enquesta també demana als ciutadans sobre les relacions entre el nou govern i el sector educatiu, en aquest cas el 42 per cent de les persones a qui s'ha preguntat, consideren que en general ha millorat i un 36 per cent diu que roman pràcticament igual que abans de les eleccions.

Les primeres mesures adoptades pel Govern en matèria educativa satisfà a un 47 per cent de la població, que considera que ban per bona direcció. Pel que fa a la vaga educativa, encara convocada, un 59 per cent creu que s’hauria de desconvocar ja i un 29 per cent creu que és una bona mesura de pressió.

Pel que fa a la LOMQE, un 48 per cent dels enquestats creu que no és el millor camí per solucionar els problemes del sistema educatiu, ja que considera que suposa una mercantilització de l’educació, que comporta una segregació de l’alumnat, que torna a introduir la religió a les aules o que acaba amb la democràcia en els centres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.