Setmanari d'informació local - 138 anys

Els balears desplaçats a Tordesillas diuen que ha estat «un miracle» que ningú hagi mort

Els col·lectius animalistes acusen l'Estat espanyol de «còmplice» per haver permès que es produís una situació de perill per a les persones.

1252

De les prop de 50 persones de les Balears que s'han desplaçat aquest dimarts a Tordesillas per a protestar contra la celebració de 'El Toro de la Vega' cap ha resultat ferida, si bé un dels activistes ha assegurat que han passat «molta por».

En total hi havia 250 efectius de la Guàrdia Civil, però en el moment de començar 'el torneig' han partit i han deixat els manifestants a mercè dels protaurins, que han agredit diversos periodistes que volien filmar la tortura infringida al bou 'Rompesuelas'.

El moment de més tensió ha estat quan s'ha amollat el bou de 600 quilos al camp on hi havia «molta gent que no volia participar». «Hem tengut l'animal a 5 metres», declaren. Aleshores hi ha hagut «atacs de pànic», «corregudes», «plors» i «molta por». «Volien que hi hagués morts», asseguren alguns assistents.

Segons els animalistes, els taurins han perseguit el bou «com a troglodites» i els han insultat i tirat pedres.

Finalment, i malgrat que el torneig s'ha declarat nul i sense guanyador –per l'incompliment de diverses normes– ningú no ha pogut evitar la mort de 'Rompesuelas', 20 minuts després de la seva amollada i de ser perseguit a cavall i a peu amb llances.

Els col·lectius animalistes acusen l'Estat espanyol de «còmplice» per haver permès que es produís una situació de perill per a les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.