Setmanari d'informació local - 138 anys

Com i on s’aplica la taxa turística?

1254
Autobús turístic de Lleida

Quan torna a estar més viu que mai el debat sobre l’aplicació d’una taxa turística a les Balears, fem un repàs a altres destinacions turístiques de gran afluència que apliquen aquest tipus d’impost i el nombre de visitants que reben.

Catalunya
Des de l’any 2012, es graven els establiments turístics reglats amb entre 0,45 i 2,25 euros per persona i nit, això sí, amb un màxim de 7 dies i només als majors de 16 anys. Des de llavors, els turistes que s'allotgen en un hotel de 5 estrelles paguen 2,5 euros per nit, independentment de la zona. Quan es tracta d'un 4 estrelles la taxa a Barcelona és d'1,10 euros, mentre que a la resta de Catalunya són 90 cèntims per persona i nit. D'altra banda, en la resta d'allotjaments de Barcelona s'abonen 65 cèntims i 45 si és en la resta del Principat.
Catalunya va rebre l’any 2014 setze milions set-cents mil turistes.

París
Des l'1 de gener de 1994 la capital francesa grava les seves visites amb una taxa que va dels 20 cèntims a 1,50 euros per persona i dia, tot i que els menors de 13 anys estan exempts d’aquest pagament. A més, des del novembre de 2011 hi ha una nova taxa del 2% per a aquelles habitacions que tinguin un preu igual o superior als 200 euros.
París va rebre l’any 2014 nou milions set-cents mil turistes.

Roma
Des del gener de 2011 es cobren 3 euros diaris als turistes que s'allotgin en hotels de 4 i 5 estrelles i 2 euros a qui ho faci en establiments de menor categoria. Els nens de menys de 10 anys no paguen la taxa i només s'aplica a les 10 primeres nits d'hotel consecutives.
Altres ciutats italianes com Florència, Milà o Venècia també apliquen una taxa turística, amb diferents barems.
Roma va rebre l’any 2014 sis milions trenta mil turistes.

Amsterdam
L'ajuntament d'aquesta ciutat imposa una taxa turística a cada persona per la seva visita. Però en aquest cas no es quantifica per nit i persona, sinó que és el 5% de la tarifa que s'abona a l'hotel. Els diners recaptats es destinen a realitzar millores a la ciutat i en els serveis oferts.
Amsterdam va rebre l’any 2014 gairebé quatre milions de turistes.

Els Estats Units
Des del dia 8 de setembre de 2010 tots els turistes que visiten els Estats Units han de pagar una taxa de 14 dòlars, uns 11 euros, 4 d'ells per al sistema de gestió de permisos i 10 per a la promoció del turisme. Però a més a aquest impost s’hi suma una taxa que té Nova York des de fa diversos anys. Es tracta d'una taxa que s'aplica a l'ocupació d'habitacions i que ronda els 3 dòlars per nit i habitació. A més, depenent dels estats, alguns apliquen una taxa d'entre el 5 i el 7,25% de la tarifa de l'habitació.
Cada any visiten els Estats Units més de 58 milions de turistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.