Setmanari d'informació local - 138 anys

El Grup Blanquerna celebra trenta anys

1264
Membre del Grup Blanquerna en una foto d'arxiu. | Marc Ordinas i Llopis

Aquest dissabte 19 de setembre a les 19 h el Grup Blanquera celebra, al claustre de Sant Francesc de Palma, el seu trentè aniversari. Intervindran a l'acte l'escriptor Damià Pons, el professor eivissenc Isidor Marí, el músic i activista Marcel Pich, el conjunt musical Nou Romancer i representants de diverses generacions del Grup Blanquerna.

El Grup Blanquerna és un espai de reflexió i debat plural i transversal, des d'una òptica sobiranista i progressista, fundat a Mallorca el 1985 per Climent Garau Arbona (president), Josep M. Magrinyà, Francesca Bosch, Damià Pons, Pere Llabrés i Joan Vidal, que prengué com a objectius fundacionals reflexionar sobre els fets històrics que han configurat el poble català, valorar i apreciar les arrels cristianes que formen part de la identitat catalana, investigar i promoure nous valors d'acord amb una visió progressista de la societat i defensar i promoure la nació, llengua i cultura catalanes.

Des del seu naixement el Grup Blanquerna ha contribuït, des d’una inspiració nacionalista, humanista i progressista, a donar formació integral a molts de joves de Mallorca, que a hores d’ara, militen i treballen en un ampli ventall d’organitzacions sobiranistes.

Tres dècades després del seu naixement, el Grup Blanquerna s’ha refundat com a 'think tank' sobiranista i com a espai de debat i reflexió, plural i transversal que, des de posicions crítiques i transformadores, treballa al servei de Mallorca i dels Països Catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.