Setmanari d'informació local - 138 anys

La nova direcció d'IB3 podrà ser designada sense el suport del PP

El nou director general de l'Ens públic serà elegit per vot a favor de 3/5 parts del Parlament, o per majoria absoluta transcorregut un mes després de la primera votació

1304
Patrícia Font de Més per Menorca, Alberto Jarabo de Podem, Pilar Costa del PSIB-PSOE i David Abril de Més per Mallorca durant la roda de premsa d'aquest dilluns. | Podem

Els Grups Parlamentaris Socialista, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podem Illes Balears han registrat aquest matí al Parlament una proposta «perquè IB3 torni a ser un mitjà de comunicació públic, plural i veraç, a diferència del que ha estat aquests quatre anys».

Els portaveus de les formacions signants dels Acords Pel Canvi, Pilar Costa, Alberto Jarabo, David Abril i Patrícia Font, han explicat que la reforma de la Llei d’IB3 inclou que l’elecció del director general de l’ens i del nou Consell d’Administració només necessiti el vot favorable de tres cinquenes parts de la cambra autonòmica, i de la majoria absoluta, transcorregut un mes de la primera votació si no fos possible un acord en el primer cas. És a dir 

Pel que fa a la internalització dels serveis informatius de la ràdio i televisió públiques, els quatre portaveus han especificat que la reforma «recupera la redacció exacta de la llei originària d’IB3, i estableix que sigui el nou equip directiu qui decideixi el model d’informatius a seguir». Així i tot, els quatre grups parlamentaris han insistit en el fet que l’objectiu «és obrir ara el debat sobre quin model de mitjans públics es vol i abans que s’hagi definit qui serà el nou director general, tot i que la intenció és acabar possibilitant una internalització dels serveis informatius».

La intenció dels partits signants dels Acords Pel Canvi és un canvi en la gestió dels mitjans públics de Balears, després d’una legislatura «amb manca de legitimitat dels membres del Consell d’Administració, amb mostres de manipulació i amb manca de servei públic. Tot això, per atendre el dret de la ciutadania a rebre una informació plural i veraç».

Finalment, PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podem Balears han avançat que el nou director general podrà aprovar contractes de fins a 300.000 euros, mentre que els contractes de quanties superiors hauran de passar pel Consell d’Administració.

El text ha estat enviat a tots els grups parlamentaris per a rebre suggeriments. De moment no s’ha rebut cap esmena i per tant, s’ha tornat a convidar als grups de l’oposició a millorar aquesta reforma durant la seva tramitació parlamentària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.