Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem votarà a favor de l’esmena del PP que demana cessar Juli Fuster i Pau Thomàs

Els de Jarabo mantindran l’esmena que demana també el cessament de Fernández Terrés

1311
La portaveu de Podem Laura Camargo i el Secretari General de Podem a les Balears Alberto Jarabo en una imatge d'arxiu. | M.F.

El consell ciutadà de Podem Illes Balears ha decidit aquest dilluns votar a favor dels cessaments de Juli Fuster i Pau Thomàs i manté l’esmena que demana al Govern el cessament de Fernández Terrés.

La formació, liderada per Alberto Jarabo, votarà en el ple d’aquest dimarts a favor dels punts 5, 6, 7 i 9 de la moció que presenta el Partit Popular i que demanen el cessament del director general de l’IB Salut, Juli Fuster, així com de Pau Thomàs, assessor de la conselleria de Treball.

«No votam amb el Partit Popular, votam amb la ciutadania que ens ha votat i que ha votat canvi a les urnes», asseguren des de la formació. I hi afegeixen; «una ciutadania que diu que l’ètica ha de ser la brúixola de l’acció de Govern; no volem de cap manera una pinça amb el PP, un partit que precisament no pot donar lliçons de moral. Un partit que ha col·locat parelles, familiars, parents, amants».

Per últim, des de la formació, manifesten que aposten «per la regeneració democràtica i ho feim per coherència amb el nostre programa. Tampoc no aplaudirem perquè sí tot el que faci el Govern actual quan no sigui coherent amb allò que la ciutadania ha votat a les urnes i exigeix».

Els punts de la moció del PP que el grup parlamentari de Podem votaran a favor durant el ple d’aquest dimarts són:

5.- El Parlament insta el Govern de les Illes Balears al cessament del Sr. Juli Fuster, com a Director General del Servei de Salut de les Illes Balears i del Sr. Pau Thomàs, com assessor de la Conselleria de Treball, Comerç i Industria, ambdós casos clars de nepotisme.

6.- En conseqüència, el Parlament de les Illes Balears insta el Govern a què les persones que ocupin alts càrrecs i personal eventual s'ajustin a criteris d'idoneïtat, capacitat i formació.

7.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern que en el termini màxim de quinze dies, s'actualitzi el portal de transparència del Govern de manera que quedi perfectament detallat i comprensible el nombre d'alts càrrecs, de personal eventual, així com el total de les seves remuneracions i indemnitzacions, tant del Govern, com del sector públic instrumental i de totes les entitats dependents del Govern.

9.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a no incrementar més els alts càrrecs i personal eventual en el present mandat, tal com s'havien compromés els partits que integren el pacte de Govern.
Així mateix es mantenen les tres esmenes que el grup parlamentari de Podem ha presentat aquest dilluns i que exigeixen al Govern el cessament del gerent de SITIBSAFrancisco Fernández Terrés; així com la negativa a què el Govern faci nomenaments que arribin al segon grau de consanguinitat o afinitat tan directa com col·lateral.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.