Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació consolida les places de les plantilles del pròxim curs

1348
La Mesa Sectorial d'Educació ha plantejat la consolidació de les plantilles. | Arxiu

La Mesa Sectorial d’Educació ha aprovat aquesta setmana la resolució de criteris de plantilla del curs 2016/17. Aquesta resolució inclou una novetat important per al proper curs, ja que consolida com a orgàniques places que fins ara només estaven habilitades.

Aquesta iniciativa, segons el Govern, permetrà que aquestes places formin part del concurs de trasllat, fomentant la mobilitat, millorant les expectatives de destí dels professors amb oposició aprovada sense plaça fixa i crea places per a oposicions. La modificació de plantilles, en el cas d’Educació Primària, afecta a places de professorat de suport, ja que permet consolidar una plaça d’aquesta especialitat a tots els centres de Primària, excepte els incomplets. A Educació Secundària suposa que hi hagi un segon professor de suport a tots els centres i també la consolidació del professor de Noves Tecnologies en els casos en que no es compti amb aquesta plaça.

A la Mesa també s’ha aprovat la resolució per a la qual es modifiquen les bases generals del procediment de selecció de personal funcionari interí docent per a cobrir vacants i substitucions. El més destacat d’aquesta resolució és la reducció dels supòsits per a poder renunciar a places en el procés de vacants i substitucions. A partir del curs vinent només es podrà fer per maternitat o per malaltia.

Finalment també s’han aprovat dues resolucions dirigides als professors especialistes de Formació Professional no llicenciats però titulats de Grau Superior. La llei permet a aquests especialistes poder fer classes sempre que acreditin dos anys d’experiència laboral no docent dins la família professional corresponent i exigeix una formació específica de Màster en Pedagogia que havia de programar cada comunitat autònoma. Aquí no es va fer. La Conselleria en col·laboració amb la UIB ja ha elaborat aquest curs per poder oferir aquesta formació a aquests docents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.