Setmanari d'informació local - 138 anys

De Can Alcover als premis Ciutat de Palma

1371

Els escriptors mallorquins no volgueren oblidar que Can Alcover ha estat el bastió de la resistència cultural aquesta darrers quatre anys i encara que enguany ja no s'ha promogut el boicot a la gala dels premis, s'ha volgut fer una trobada simbòlica a la que va ser la casa del poeta que dóna nom al premi de poesia i anar, tots junts, cap al Teatre Principal on se celebrava la gala.

L'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l’Obra Cultural Balear i el PEN Català, davant el fet que els premis Ciutat de Palma han recuperat la normalitat, han aixecat el boicot als premis i ho han celebrat amb un acte a Can Alcover on han parlat Marisa Cerdó, vicepresidenta de l'OCB, Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Miquel Àngel Llauger, en nom de l'AELC i Bel Olid, presidenta de l’AELC.

A continuació, una nodrida representació dels escriptors de les Balears han enfilat el camí cap al Teatre Principal i allà han participat amb normalitat a la cerimònia de lliurament dels premis.

Durant la gala, el periodista i escriptor Miquel Cardell, ha llegit una declaració en nom dels escriptors. Vos reproduïm íntegrament el text llegit per Cardell:

«Permeteu-me que, com a membre del jurat i com a escriptor en llengua catalana, celebri la presència entre nosaltres d'un nombre important dels nostres escriptors, així com de representants de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l’Obra Cultural Balear, el PEN Català i la Institució de les Lletres Catalanes. Benvinguts a casa una altra vegada.

Durant quatre anys no heu (no hem) estat aquí: érem a Can Alcover, celebrant les nostres lletres de manera festiva i reivindicativa, mostrant el nostre rebuig a la decisió de l'anterior equip de govern municipal de convertir en bilingües uns premis que, des de l'autogovern, s'havien distingit com un dels més prestigiosos reconeixements de la creació literària en llengua catalana.

El premi de poesia que avui concedim, voldria recordar, porta el nom del poeta Joan Alcover, i els que érem a la casa de Joan Alcover i Maspons, érem nosaltres, no els governants que miraven de dissimular les butaques buides d'aquest Teatre Principal. Recordem també que al llarg d'aquest període, més de 400 escriptors de tot l'àmbit lingüístic s'han adherit al manifest 'Per uns Premis Ciutat de Palma en català i de prestigi'. A tots, moltes gràcies per la fidelitat a la nostra llengua i a la nostra literatura.»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.