Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ús terapèutic del cànnabis, a debat al Parlament

1874
Planta de cànnabis per a l'ús terapèutic | R.L

La possibilitat d'ús terapèutic del cànnabis i la regulació dels clubs d'autoconsum i autocultiu d'aquesta planta es debatran en el Parlament a partir d'una Proposició no de Llei (PNL) dels partits del Pacte.

MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, PSIB i Podem han proposat avui divendres crear una ponència després de l'estiu en què es faci front a la «alegalitat» en què operen els 24 clubs de cànnabis de les Illes Balears i a la possibilitat de facilitar-ne l'ús terapèutic o medicinal.

El diputat del PSIB Vicenç Thomàs ha recordat que el seu grup va abordar l'ús terapèutic del cànnabis els anys 2001 i 2008, i que per tant la iniciativa no és «fruit d'un dia». D'altra banda, el diputat de Podem Carlos Saura ha assenyalat que el compromís dels polítics a l'hora de tractar aquest tema és «acompanyar la societat que va cap endavant» i «donar resposta a una demanda social».

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha matisat la «complexitat» del tema, i la importància de tractar-lo com un debat social «malgrat els prejudicis». MÉS per Menorca també s'ha pronunciat en el sentit de la «despenalització del consum i la no estigmatització de l'usuari», en la urgència de fer front al «mercat negre», com ha assenyalat la diputada Margalida Font.

La Federació d'Associacions Cannàbiques de les Balears

El secretari general de la Federació d'Associacions Cannàbiques, David Rabé, present a la roda de premsa d'avui divendres, ha recordat que «el cànnabis ha viscut més segles en la legalitat que en la il·legalitat». Per això Rabé ha volgut matisar que la «moralitat» ha fet perdre el punt de vista de la situació del consum, que «ha d'estar allunyat de la joventut», però sense «la barrera moral que impedeix parlar d'aquest tema». En aquest sentit, Rabé considera greu que «els joves entre 18 i 25 anys coneguin totes les variants d'aquesta planta i no els autors de la Generació del 27».

La PNL es portarà al ple de la Cambra autonòmica abans de l'estiu i serà assistida per un grup d'experts amb la intenció de regular aspectes que afectin el marc autonòmic i que possibilitin la ponència després de l'estiu, segons han afirmat Abril i Thomàs. Després d'això, s'estudiarà si aquesta iniciativa pot convertir-se en una Proposició de Llei, fet que depèn de la normativa estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.