Setmanari d'informació local - 138 anys

Les pensions de les Balears se situen a la coa de l'Estat Espanyol

2082
Segons l'estudi, un 20% de la població major de 64 anys es troba en risc de pobresa; el 25% de les llars espanyoles depenen de les pensions del seu majors per subsistir i la pobresa energètica afecta a més de 7 milions de persones. | Arxiu

La pensió mitjana de Balears és 71 euros inferior que la mitjana estatal i la de viduïtat se situa a 59 euros per sota la mitjana, segons l’Informe de l’Observatori Social de les Persones Majors 2015 que ha presentat la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO.

Tres dades de precarietat

La Formació ha destacat la «situació de precarietat» que revela l’informe. Segons les dades, gairebé un 20% de la població major de 64 anys es troba en risc de pobresa; el 25% de les llars espanyoles depenen de les pensions del seu majors per subsistir i la pobresa energètica afecta a més de 7 milions de persones, la qual cosa causa prop de 7.000 defuncions per malalties derivades.

A més, en matèria de dependència, les cures als dependents per part dels seus familiars (majorment dones) se situen al 68% a les Balears.

El model productiu
La quantia de les pensions està en relació directa amb el model productiu, segons denuncia la Formació, caracteritzat «per una mà d'obra intensiva de baixa qualificació; temporalitat en la contractació i salaris baixos».

A més, «els efectes de la crisi han incidit de forma negativa en el benestar dels nostres majors, com les retallades en sanitat, el copagament i el lent desenvolupament de la Llei de Dependència». El major nombre de residències privades que públiques a Balears també incideix directament en aquesta situació precària, com ha ressaltat CCOO.

El secretari general de CCOO Balears, José Luis García, Julián Gutiérrez; el secretari general de la Federació Estatal de Pensionistes i Jubilats, Julián Gutiérrez, i la secretària general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Balears, Rafaela García, han presentat aquest dijous les principals conclusions d'aquest informe.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.