Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «No s’ha d’exhibir allò que exalta la ideologia feixista»

2164

La presidenta de les Balears, Francina Armengol, donava suport dimarts a l'enderroc del monòlit de sa Feixina de Palma, aixecat en memòria dels morts en el creuer franquista Baleares. La líder de l’executiu autonòmic va afrimar que «si volem tancar ferides, el que no és possible és que hi hagi alguns morts que segueixin a les cunetes».

En resposta a una pregunta de Ciutadans ('s), Armengol va defensar la Llei Balear de Memòria Històrica i la de fosses. La presidenta recordava que a Espanya hi va haver un cop d'estat el 1936 i els revoltats van provocar una guerra civil que va suposar la fi de la llibertat de «tants ciutadans».

Per això, Armengol va demanar al portaveu de Ciutadans al Parlament, Xavier Pericay, que «no em compari amb uns morts amb uns altres, que n’hi ha alguns que encara estan a les cunetes desgraciadament».

Després d'expressar el seu respecte a la decisió de l’Ajuntament de Palma d’eliminar el monòlit, Armengol va reiterar que no s’ha d’«exhibir el que exalta la ideologia feixista» i a aquells que «il·legítimament van enderrocar» un govern democràtic.

Segons l'opinió de Pericay, l'enderrocament del monument respon a un acte «ple de venjança i rancor», i afegia que el monòlit recorda a la tripulació de les Baleares, que també van ser «víctimes» de la guerra civil. A més, el monument compleix amb la llei de Memòria Històrica, ha recordat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.