Setmanari d'informació local - 138 anys

Balears, la «colònia espoliada» sense esperances d'un règim especial

2278

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca s'oposa rotundament a continuar «pidolant almoina» a Madrid en forma d'un règim especial. Segons l’organització, «fa més de vint anys que demanam aquesta condició i mai no ens ho concediran».

L’Assemblea convida a fer memòria i recorda que durant el setembre de 2012 el Govern espanyol va negar un pacte fiscal al president de Catalunya, Artur Mas, tot i la pressió creixent de l'opció independentista. Per tant, l’ASM creu evident que qualsevol intent en aquesta línia per part del Govern de les Illes Balears està condemnat al fracàs.

Com a conseqüència, l'anunci d'una nova petició de REB és interpretat per l’Assemblea com una «fugida endavant, per no dir un acte de covardia, que té com a conseqüència l'augment del deute públic autonòmic, la continuïtat de les retallades, el deteriorament dels serveis i l'empobriment de la població».

L’entitat sobiranista afegeix que el motiu d’aquesta situació és molt senzill: «l'Estat necessita els nostres doblers per mantenir les regions subsidiades, com Andalusia i Extremadura, i amb els que els sobra, acontentar els acòlits de les Castelles i Galícia. Fet això ja no queda un cèntim a la caixa»
A més, l’ASM preveu que l’Estat espanyol deixarà d'ésser viable econòmicament sense l'aportació del Principat de Catalunya. Com a resultat l’Assemblea veu previsible «que augmenti l'espoliació de balears i valencians fins al punt que el drenatge de recursos sigui insostenible».

Des de l’organització s’hi suma una altra «enganyifa», la que fa referència al «somni» del concert econòmic. «Amb un concert econòmic, encara més impossible d'aconseguir que un pacte fiscal, continuaríem aportant exactament el mateix que amb el sistema comú i tot dependria de la quota que es negociés amb l'Estat. Un sistema que, a més a més, és criticat i discutit per la Comissió de la Unió Europea».

Com a conclusió final, des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca es reclama al Govern de les Illes Balears que reconegui la condició de «colònia espoliada» de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.