Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears, la comunitat que més discrimina per raó de gènere

2388
Maanifestació a Palma del Dia de les Dones Treballadores de l'any 2015. | Arxiu dB

L'informe fet públic pel Ministeri de l'Interior espanyol sobre els delictes per odi comesos a l'Estat durant el 2015 revela que les Balears és la comunitat en la qual es varen presentar més denuncies relacionades amb la discriminació per raó de sexe/gènere. De les 24 denúncies interposades per aquesta raó arreu d'Espanya, cinc eren a les Balears.

Enguany és la primera vegada que aquest informe contempla aquest tipus de delictes. I s'hi inclou amb la intenció de registrar totes aquelles conductes que comportin una injusta discriminació, tracte vexatori o un altre fet de rellevància penal sobre les víctimes pertanyents a un determinat gènere, amb base a una motivació de desigualtat. 

El document també reflecteix xifres d'altres delictes d'odi denunciata a les Balears com poden ser l'antisemitisme, l'aporofòbia, amb una denúncia, les creences o pràctiques religioses, la discapacitat, amb vuit denúncies, la identitat o orientació sexual, amb quatre denúncies, el racisme, amb cinc denúncies i la ideologia, amb dues denúncies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.