Setmanari d'informació local - 138 anys

L'absència d'Armengol, el dèficit i la facultat de medicina marquen el Ple del Parlament

2680
El diputat del PSIB Vicenç Thomàs en un moment del ple d'aquest dimarts. | Parlament IB

El ple celebrat aquest dimatrs al Parlament Balear ha estat marcat per l'absència de la Presidenta del Govern, Francina Armengol, la qual cosa ha obligat a postposar una sèrie de preguntes dels diferents partits polítics.

Una sessió en la qual el Ple ha aprovat instar el Govern a estudiar nous tributs mediambientals per a activitats que generen impactes negatius sobre el medi ambient per aconseguir una «fiscalitat més verda». A més aquesta iniciativa contempla la implantació de deduccions fiscals per a les pràctiques, que per contra, generin impactes positius.

En aquesta mateixa proposta s'hi ha incorporat una esmena presentada pel PSIB, Podem, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera a través de la qual s'acorda rebutjar qualsevol mesura que obligui a la comunitat a responsabilitzar-se de l'incompliment dels límits de dèficit marcats per l'Estat espanyol.

El ple també ha servit per aprovar una petició al Govern perquè presenti una impugnació al Tribunal Suprem contra el decret del Govern espanyol relatiu a la prescripció infermera, a més d'instar a l'Executiu central a derogar i suspendre aquest precepte.

El torn de preguntes ha estat marcat, una vegada més, per la Facultat de Medicina. Podem, a través del seu diputat Carlos Saura, acusava el Govern de fer un «ball de xifres» a l'hora de parlar de la implantació d'aquesta facultat a la UIB i demanava que s'aclarís la inversió real que es té previst fer-hi. Saura ha criticat la implantació d'aquests estudis al·legant que hi ha inversions en educació molt més urgents en aquests moments a les Balears i ha posat com a exemple els infants «que estan estudiant en barracons». L'encarregada de respondre a la qüestió plantejada per Podem ha estat la consellera de Presidència, Pilar Costa, la qual ha negat el «ball de xifres» i ha explicat que la inversió del Govern per aquest primer curs serà de 218.000 euros, la resta, 403.000 euros, es finançaran a través dels Fons Feder.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.