Setmanari d'informació local - 138 anys

PI: «Els partits d'esquerra han votat en contra d'una major autonomia de les Balears»

2692
Segons la diputada Sureda, «no s'ha realitzat cap estudi sobre el cost econòmic per al Consell Econòmic i Social o per al Consell Consultiu», de manera què no entén «per què és necessari realitzar un estudi en aquest cas». | PI

La diputada del Pi Proposta per les Illes, Maria Antònia Sureda, ha defensat aquest dimecres en Comissió d’Assumptes Institucionals una Proposició No de Llei per a la creació d’un Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals de les Illes Balears, amb la final votació en contra «dels partits d'esquerra, contraris a una major autonomia de les Balears», segons denuncia la formació.

La proposta del Pi

El tribunal proposat actua amb plena independència en l’exercici de les competències i pren decisions vinculants, «però les Balears va signar un conveni de col·laboració amb l’administració General de l’Estat renunciant a la creació d’un tribunal Adminstratiu de Recursos Contractuals». El Pi recorda que aquest Tribunal «sí s’ha creat a altres autonomies com Andalusia, Catalunya o Aragó».

Decepció en la votació

«Els partits d’esquerra», segons afirma la formació, «tot i reconèixer coincidir amb la proposta del Pii compartir-ne l’esperit», hi han votat en contra per trobar que abans és necessari la realització d’un estudi previ sobre el cost econòmi

Sureda ha afirmat que li «sorprèn que l’esquerra voti en contra d’una major autonomia de les illes Balears». Segons la diputada, «no s'ha realitzat cap estudi sobre el cost econòmic per al Consell Econòmic i Social o per al Consell Consultiu», de manera què no entén «per què és necessari realitzar un estudi en aquest cas», en resposta als arguments que el PI ha rebut sobre la conveniència d'estudiar primer el cost econòmic que suposaria aquest òrgan. 

La «necessitat» d'aquest òrgan a les Balears

El Pi considera pertinent que les institucions de les Balears es dotin dels òrgans corresponents, «no hem de renunciar a tenir el nostre propi Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals», ha defensat Sureda «perquè enviant expedients a Madrid perdem agilitat en les tramitacions administratives, i perquè aquests expedients s’han de traduir en moltes ocasions, allargant els terminis de resolució». La diputada ha defensat la creació d'aquest organisme «perquè les administracions properes funcionen molt millor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.