Setmanari d'informació local - 138 anys

Una vintena de policies demana la dimissió del cap superior de les Balears «per la seva gestió ineficient»

2702
El representant de la Unió Federal de Policia, José Evaristo Búrdalo, ha explicat que aquesta situació està motivada, principalment, perquè el cap superior «està absent durant grans períodes de temps de les funcions que li són pròpies» | E.P.

Uns 25 policies de les Balears s'han concentrat aquest dijous davant la Delegació de Govern per exigir la dimissió immediata del cap superior de les Balears, Antonio Jarabo de la Penya, per «incompetent» i per la «total falta de gestió» de Jarabo en la implantació de la nova jornada laboral.

Els representants sindicals de la Unió Federal de la Policia i la Confederació Espanyola de Policia han criticat la «inestabilitat laboral» que pateixen els agents a causa de la «precipitació» i la «manca total de diàleg» a l'hora de realitzar aquestes reformes estructurals dins del cos.

Segons els manifestants, aquesta situació ha suposat «menys efectius a les unitats prioritàries», com són l'aeroport de Palma, les Oficines de Denúncies o el servei d'emergències 091, i han vist compromesos els drets laborals com permisos, vacances i conciliació de la vida familiar, la qual cosa genera «un munt d'inseguretats i problemes entre els policies».

El representant de la Unió Federal de Policia, José Evaristo Búrdalo, ha explicat que aquesta situació està motivada, principalment, perquè el cap superior «està absent durant grans períodes de temps de les funcions que li són pròpies». Segon Búrdalo, «és impossible realitzar aquest tipus de treball si les funcions no es deleguen en altres persones».

La nova jornada laboral
Segons afirma el representant de la Unió Federal de Policia «no entenem per què la nova jornada laboral s'està duent a terme de forma tan poc eficient». Búrdalo ha indicat que en quatre mesos «tan sols» han mantingut una reunió «informal» per tractar els assumptes derivats de la implantació de la normativa europea.

En el mateix sentit, David Pola Pérez, de la Confederació Espanyola de Policia, ha afirmat que «ens costa que a la resta de l'Estat no hi ha hagut els problemes que hi ha hagut aquí», i ha detallat que falten uns 14.000 efectius en àmbit estatal, per la qual cosa «és època de tenir bons gestors, perquè no es poden deixar de cobrir alguns serveis».

En el cas de les Balears, la plantilla de policies es redueix a una mitjana de 30 efectius a l'any per jubilacions, sense que aquestes places es cobreixin de nou, segons han denunciat els policies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.