Setmanari d'informació local - 138 anys

La Feixina torna a crispar el Ple de Cort

2922
Moment en el qual algunes persones protestaven durant el debat sobre l'esbucament de la Feixina.

La polèmica al voltant de l’esbucament del monument de la Feixina ja és una constant en els plens municipals de l’Ajuntament de Palma. En el corresponent al mes d’abril, celebrat aquest dijous, s’ha tornat a repetir la imatge; partidaris i detractors de la decisió presa pel consistori palmesà protagonitzaven els moments de més tensió i rebombori del Ple.

I és que en les darreres hores tant el PP i com Ciutadans presentaven peticions de paralització del projecte d’esbucament del polèmic monòlit, la qual cosa obligava, una vegada més, a obrir el debat a la sala. A més, els conservadors demanaven que el cost del projecte de demolició se sufragués amb els diners que reben anualment els partits polítics que han aprovat el projecte. Dues propostes que han estat rebutjades amb els vots en contra dels partits que formen part del govern municipal.

Més enllà de la Feixina, un dels altres temes que ha marcat la jornada han estat les pintades contra els turistes aparegudes en els darrers dies al centre de Palma. El PP presentava aquest dimecres una proposició d'urgència relativa a la necessitat d'eradicar-les, al·legant la «nefasta imatge que estan transmetent de Palma en relació als turistes».

Els conservadors acusaven el Govern d'actuar «amb exasperant lentitud» en aquesta situació, permetent que les pintades «estiguin presents en les façanes dels edificis dels barris del nucli històric de Palma des de fa ja diverses setmanes» sense que els responsables municipals «s'hagin immutat». Responia a aquestes acusacions la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, que assegurava que les úniques pintades que encara resten presents a les parets del centre de la ciutat són les d’edificis protegits o catalogats, per la qual cosa és necessari un informe de Patrimoni i un del Consell de Mallorca que permeti llevar-les.

Pla Municipal de Sequera

També en el Ple d’aquest dijous s’ha aprovat el Pla Municipal de Sequera, un pla que inclourà una ordenança per a la racionalització de l’ús de l’aigua o fer campanyes informatives sobre la importància d’estalviar aigua. En una situació de prealerta com en la que es troba Palma actualment, es començaran a aplicar mesures com que el reg de parc i jardins es faci durant la nit i no durant el dia per no perdre aigua per mor de la insolació. En les setmanes vinents es començarà a aplicar aquest nou pla municipal, després de diverses torbades amb tots els sectors implicats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.