Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol creu que «és lògic» que Pedro Sánchez sigui el candidat dels socialistes

2952
Imatge del Comité Federal extraordinari celebrat aquest dissabte a la seu madrilenya de Ferraz. | PSIB

La maquinària electoral del PSOE es posa en marxa. Els socialistes han engegat el procés per elaborar les candidatures de cara a la més que probable nova convocatòria d'eleccions generals, amb l'aprovació del calendari de primàries per elegir el candidat a la presidència del Govern d'Espanya i per presentar les llistes regionals.

Ha estat durant un Comité Federal extraordinari a la seu madrilenya de Ferraz, en el qual ha participat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, a més de Bel Oliver, Xisco Antich i Vicent Torres.

Per Armengol, «seria lògic» que Pedro Sánchez repetís com a candidat a la presidència perquè «durant aquest procés ha estat la persona que més capacitat ha demostrat per liderar un procés de canvi».

En aquest sentit, la secretària general ha remarcat que tant el PSOE com Sánchez «són l'alternativa real a les polítiques de Mariano Rajoy i l'opció que més pot intentar aconseguir el suport de l'electorat a les eleccions del 26 de juny per fer possible el canvi que tant desitjam els ciutadans i ciutadanes d'Espanya».

20 de desembre

La secretària general també ha lamentat que no hagi estat possible arribar a un pacte de govern amb els resultats de les urnes del 20 de desembre. Per aquest motiu, els socialistes han aprovat el calendari de primàries per elegir candidat a la presidència del Govern espanyol, i que culminarà el 14 de maig amb la jornada de votació en cas que hi hagi més d'una candidatura, o amb la proclamació el 8 de maig en cas que només n'hi hagi una.

Pel que fa a les candidatures dels socialistes de Balears al Congrés dels Diputats i al Senat, Francina Armengol ha avançat que una vegada es convoquin oficialment les eleccions des del PSIB-PSOE «farem la nostra feina per tenir les candidatures aprovades a mitjans del mes de maig».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.