Setmanari d'informació local - 138 anys

Clam a Palma contra la pobresa salarial

2962
Manifestació a Palma pel Dia Internacional del Treballador. | E.P.

Més de 1.000 persones s'han concentrat aquest diumenge des de les 12.00 hores a la Plaça Espanya de Palma amb motiu del Dia Internacional del Treballador, en una manifestació convocada per diferents sindicats.

A la concentració, sota el lema 'Contra la pobresa salarial i social' s'han vist banderes republicanes, comunistes, palestines i estelades, però sobretot, dels sindicats Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT), que obrien la marxa.

La pluja i el fred que semblaven amenaçar l'acte han donat pas al sol just abans de començar la marxa, que ha acabat al passeig del Born amb els discursos dels secretaris generals dels sindicats i La Internacional.

Les principals reivindicacions dels manifestants han estat derogar la reforma laboral, un pla de xoc per a l'ocupació, una reforma fiscal i mitjans per perseguir el frau, augment del salari mínim, negociació col·lectiva per reactivar el consum, millorar les prestacions i ajudes per a aturats i revertir la darrera reforma de les pensions.

A la marxa també s'han vist pancartes i lemes contra altres qüestions com el Tractat de Lliure Comerç (TTIP), la Llei Mordassa o la gestió de la crisi dels refugiats.

Contra la pobresa

El secretari general de CCOO a Balears, José Luis García, ha expressat el seu malestar perquè «en ple segle XXI no hauríem de tenir de sortir a reivindicar aquestes coses». En aquest sentit, ha subratllat que «tenir una feina no garanteix arribar a final de mes» el que és «un drama per a molts treballadors».

Per part seva, el secretari general d'UGT Balears, Alejandro Texías, ha posat l'accent en el rebuig als «contractes pobres» i ha reivindicat «un salari digne per a un treball digne».

Per part seva, el secretari d'Acció Sindical de l'STEI-i, Miquel Gelabert ha posat èmfasi en la necessitat de compatibilitzar treball i drets per a «no haver de triar entre un d'ells» o fins i tot «cap», com és, segons ha dit , el cas dels refugiats.

Per part del Govern, a la manifestació ha acudit el conseller de Treball, Iago Negueruela, qui ha volgut refermar el «compromís» de l'Executiu balear amb les reivindicacions dels sindicats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.