Setmanari d'informació local - 138 anys

Clam multitudinari per festejar la llengua

3208
La plaça Major de Palma s’ha omplert de cors quadribarrats. | dBalears

Milers de persones han participat aquest dissabte en una nova edició de la Diada per la llengua on s’han defensat i commemorat els 30 anys de la Llei de la Normalització Lingüística (LNL). La diada, festiva i reivindicativa, ha omplert la Plaça major de Palma del colors quadribarrats. 

La festa ha començat a les 17.00 h amb la benvinguda per part dels Xeremiers de Mallorca. Poc a poc,  ciutadans i famílies, anaven arribant a la plaça. Els sus l’ha donat el grup musical Cucorba que ha animat els més petits de la família. Balls, cançons i festa han omplert de goig la plaça. Després, el grup novell Broots ha donat el toc de reaggae en català i compromès a la Diada.  

Després els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant han celebrat una actuació conjunta que ha emocionat els assistents que poc a poc han anat omplint la plaça. A les 19.00 h ha tingut lloc l’acte central de la Diada.

Jaume Mateu, president de l’OCB, ha fet un parlament, mentre la plaça s’omplia de cors amb la senyera. L’acte ha estat molt emotiu i emocionant. Tota una explosió de color, alegria i afirmació d’identitat.   

Els representats polítics també han participat a l’acte. Entre d’altres, Biel Barceló, vicepresident del Govern; Marta Fuxà, directora general de Política Lingüística; així com Iñigo Errejón, dirigent de Podemos, i la resta de direigents de la formació a les Illes.

Després de l’acte central Al-Mayurqa ha animat els assistents amb una ballada popular amb les cançons més arrelades i tradicionals. Finalment, Quimi Portet a conclòs l’actuació presentant el seu darrer disc, ‘L’Ós bipolar’.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.