Setmanari d'informació local - 138 anys

#30AnysLNL (1): Amb un 80'5%, les Illes Balears són el primer territori en parlants de català

El dBalears enceta una sèrie de notícies que ajudaran el lector a fer-se una idea més clara de quin és l'estat real de la nostra llengua 30 anys després de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística (LNL). La majoria de dades que vos anirem oferint són extretes de l'informeCAT 2016 elaborat per la Plataforma per la Llengua.

 
Balears » Balears #somUIBIB3ManresaSom UIBllengua

IB3 i la UIB enfortiran la col·laboració en matèria lingüística

L’ens públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears enfortiran la col·laboració en matèria lingüística i de difusió científica i cultural. Ho han acordat aquesta setmana el senyor Andreu Manresa, director general d’IB3, i el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, en una trobada al campus universitari.

La Plataforma per la Llengua lamenta que l'Assemblea Nacional francesa no aprovi la Llei de llengües regionals

El parlament francès va rebutjar la setmana passada l’aprovació de la Llei de llengües regionals, un text que reclamava fomentar l’ensenyament, l’ús públic i la presència a mitjans de comunicació de llengües no oficials a l’Estat francès, com el català, l’occità, el basc, el cors, el bretó, el flamenc i l’alsacià.

Balears » Balears #llenguaMarta Fuxà

Marta Fuxà: «L'objectiu és compensar tot el mal que s'ha fet durant l'anterior legislatura»

Marina Caubet

Com valorau l'herència rebuda de Bauzá?

És nefasta, no només perquè varen eliminar la Direcció General de Política Lingüística, sinó que a nivell del Govern Balear es va atacar tot allò que fes olor de llengua catalana. Per tant, ens trobam en una situació bastant preocupant perquè es va trencar la pau social.

Balears » Balears #llenguallengua

Marta Fuxà: «Per aturar les agressions per raó de llengua haurem de fer molta pedagogia»

M.C.

La directora general de Política Lingüística del Govern, Marta Fuxà, ha declarat a dBalears que aturar les agressions per raó de llengua «no depèn de les accions que pugui dur a terme el Govern» perquè «entenem que els comportaments violents individuals són molts difícils de controlar» i ha afegit que dins els servei de Normalització Lingüística «hi haurà d'haver una oficina d'assessorament i ajuda i, sobretot d'informació sobre els drets lingüístics que ajudi a conèixer els nostres drets lingüístics com a catalanoparlants».