Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell renova els seus premis a la Innovació Social

3566

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, acompanyada del vicepresident, Javier de Juan, i del director insular de Persones amb Discapacitat, José Manuel Portalo, ha presentat avui els Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social, els quals substituiran als actuals Premis a la Solidaritat i l'Accessibilitat.

En aquest sentit, el ple ordinari de la institució insular del proper dijous aprovarà la modificació dels estatuts dels actuals premis amb l’objectiu de donar lloc a un nou concepte de guardons que volen reconèixer els projectes que promoguin la innovació i la generació de valor públic per afrontar les noves necessitats i reptes socials.

A partir de la convocatòria de 2016 els premis Consell de Mallorca a la Innovació Social reconeixeran «aquells projectes capaços d'activar processos d'empoderament de la ciutadania per a la construcció d'una societat més justa i inclusiva a l'illa de Mallorca». D'aquesta manera, els premis, que continuen depenent de la direcció insular de Persones amb Discapacitat, però, tal i com ha apuntat la consellera Margalida Puigserver «vuit anys després de la seva creació, els premis es renoven per tal d’adaptar-se als canvis generats a la societat actual».

En total s'establiran sis premis, dividits en quatre categories i mantendran la mateixa dotació que tenien fins ara, 36.000 euros.

La primera categoria està adreçada a projectes d'acció social, en la que es premiaran les actuacions realitzades que siguin exemplars per la qualitat global, impacte als resultats dels drets socials, qualitat de vida i igualtat d'oportunitats. També es valorarà el seu caràcter innovador, la cohesió social generada, la sostenibilitat i la replicabilitat. En aquesta categoria es concediran tres guardons, el primer dotat amb 9.000€ i els dos restants amb 6.000€ per a cada guardonat.

La segona categoria fa referència als projectes de difusió i sensibilització, en la que es valorarà aquelles publicacions, programes o campanyes que hagin aconseguit resultats d'impacte social, transmetent una imatge positiva dels drets socials i de la participació ciutadana per afrontar les necessitats i els reptes socials. En aquesta cas la dotació del premi és de 5.000 euros.

Les dues darreres categories fan referència a la trajectòria exemplar d'una entitat i d'una persona. En ambdós casos es reconeixerà la transformació social promoguda per millorar els drets socials i ciutadans i la igualtat d’oportunitats a Mallorca. Ambdós guardons comptaran amb una dotació de 5.000 euros.

Pel que fa a la presentació de candidatures, les bases aprovades avui també contemplen alguns canvis, ja que en el cas dels premis als projectes d'acció social i els de sensibilització la proposta la pot fer la pròpia entitat promotora del projecte, mentre que fins ara la proposta l'havia de fer un tercer. En el cas dels premis a la trajectòria, tant d'una entitat com d'una persona, en aquest cas sí que es manté que la candidatura ha de ser presentada per un tercer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.