Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol capeja la polèmica del correbou de Fornalutx

3582
La Presidenta del Govern Francina Armengol durant la sessió plenària d'aquest dimarts. | E.P.

Era un dels punts que més expectació havia aixecat de la sessió plenària d'aquest dimarts a la Cambra balear. La Presidenta del Govern havia de respondre una pregunta de Podem sobre la modificació de la llei de benestar animal per tal de prohibir el correbou de Fornalutx. «Pensa el Govern que el bou de Fornalutx no sofreix?», la qüestionava el diputat Carlos Saura. Una pregunta a la qual Armengol responia explicant que està a favor de prohibir qualsevol maltractament i patiment dels animals a les Balears, però sense donar una rèplica clara sobre la qüestió.
Una resposta que no convencia a Saura: «L'explicació que ens ha donat la presidenta, no ha estat la seva opinió sobre si el bou de Fornalutx sofreix o no, crec que ha tret pilotes fora i esperàvem una altra resposta de la presidenta de Govern i esperam una altra resposta del PSIB, perquè pensam que hem d'eliminar totes les excepcions».

Facultat de Medicina
És un dels temes més recurrents en els plens del Parlament des de fa mesos. La Facultat de Medicina ha tornat a centrar part de la sessió d'aquest dimarts, ja que el PP havia presentat una Proposició No de Llei (PNL) relativa a la posada en marxa d'aquesta facultat.
Una PNL de la qual la Cambra n'ha aprovat diversos punts com ara el d'instar el Govern a crear una comissió de seguiment sobre la implementació dels estudis de grau en medicina, amb la participació del Govern, els grups parlamentaris i la Universitat de les Illes Balears.
Un dels altres punt de la proposició aprovats és el de demanar a l'Executiu
incloure la Facultat en el Pla d'equilibri econòmic financer de les Balears, així com instar el Govern que faci entrega de tota la documentació sol·licitada pels grups sobre la Facultat i el seu cost.

Declaració institucional contra el racisme i la xenofòbia
Abans de començar la sessió d'aquest dimarts, el Parlament ha aprovat la següent declaració institucional contra el racisme i la xenofòbia, consensuada entre tots els grups parlamentaris:
"Avui som testimonis d'un increment de la intolerància, les opinions racistes i la violència impulsada per l'odi. [...]En aquests temps tumultuosos, hem de defensar els drets i la dignitat de tots, la diversitat i el pluralisme...". Aquestes són algunes de les frases que podríem destacar del missatge del Secretari General de Nacions Unides el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial celebrat el 21 de març de 2016. El tema elegit aquest any va esser "Desafiaments i assoliments de la Declaració i Programa d'Acció de Durban, 15 anys després".
Aquesta declaració i aquest programa d'acció varen esser aprovats en la Conferència Mundial de Nacions Unides contra el Racisme, la Discriminació Racial, la Xenofòbia i les Formes Connexes d'Intolerància, celebrada a l'agost de 2001.
Un dels punts de la Declaració afirma que, "així mateix tots els pobles i individus constitueixen una única família humana rica en la seva diversitat. Han contribuït al progrés de les civilitzacions i les cultures i constitueixen patrimoni comú de la humanitat. La preservació i el foment de la tolerància, el pluralisme i el respecte de la diversitat poden produir societats més obertes".
El programa d'acció insta els Estats membres, entre altres punts, a "aplicar mesures concretes que abastin la comunitat d'acollida i els immigrants per a fomentar el respecte a la diversitat cultural, promoure un tracte equitatiu dels immigrants i desenvolupar programes, segons procedeixi, que facilitin la seva integració en la vida social, cultural, política i econòmica."
Per la nostra part, les Illes Balears sempre han estat una comunitat oberta, som una comunitat plural i d'acollida, on fem que ningú se senti estranger. Tenim una cultura i una llegua pròpies que hem d'utilitzar com a element integrador, en cap cas d'exclusió.
L'acollida es practica dia a dia als nostres carrers, als nostres centres de treball, en les institucions sense excloure ningú, perquè ningú sobra i perquè tots contribuïm a seguir fent de les Illes Balears una comunitat política que progressa.
En les nostres illes no ha de tenir lloc cap comportament que inciti a fomentar el racisme o la xenofòbia. Hem de fomentar la convivència, tolerància i la concòrdia, que són les que conviden a entendre i no a excloure.
Per tot això, el Parlament de les Illes Balears:
Rebutja qualsevol acte o manifestació racista o xenòfoba o que inciti al racisme o a la xenofòbia.
Insta el Govern de les Illes Balears a promoure campanyes i programes de sensibilització cap a la convivència i la tolerància i de lluita contra qualsevol tipus de discriminació per raó d'origen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.