Setmanari d'informació local - 138 anys

El Gob denuncia al Ministeri per evitar els serveis de temporada a Son Bauló, Can Picafort i Son Serra

3592
El Grup ecologista demana la nul·litat de l'autorització dels serveis de temporada. | Gob

El Gob ha presentat aquest dilluns un recurs d'alçada davant la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i de la Mar del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que demana la nul·litat de l'autorització per a l'ocupació de béns de domini públic marítim terrestre per a l'explotació dels serveis temporada en el litoral del terme municipal de Santa Margalida pels anys 2016, 2017, 2018 i 2019 per incompliment greu de la Llei de Costes i el seu Reglament.

En el mateix sentit, com a part interessada i exercint l'acció pública, el grup informa en un comunicat que ha presentat al·legacions davant la Demarcació de Costes de les Illes Balears.

Motiu per sol·licitar la nul·litat de l'autorització

La sol·licitud de l'Ajuntament fou presentada fora de termini, i per això s'hauria de procedir a convocar un concurs al qual l'Ajuntament de Santa Margalida podria presentar-se en igualtat de condicions amb altres concursants. Segons el Gob, aquest hauria estat motiu suficient perquè Costes declarés nul·la la sol·licitud i en canvi, «la va fer servir per modificar una altra resolució» de la Demarcació per adaptar-la al vigent reglament de costes «por adición de 15 mesas y 45 sillas en cada uno de los lugares» i a les noves tarifes proposades per l'Ajuntament de Santa Margalida en el seu escrit de sol·licitud de noves instal·lacions. Aquesta sol·licitud només podria justificar-se en cas de «força major» tipus «regressió no prevista de la costa, moviments sísmics, etc.», i el grup ecologista denuncia que no és el cas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.