Setmanari d'informació local - 138 anys

Xurí: «Desitj que el PSM torni a recuperar el lloc que sempre ha ocupat»

4176

El glosador que va encapçalar la candidatura de Sobirania per a les Illes (SI) al Congrés, Mateu Matas 'Xurí', ha publicat un escrit a Facebook on reclama que el PSM «torni a recuperar el lloc que sempre ha ocupat dins el nacionalisme d'esquerres d'aquestes illes», tot i que ha postil·lat que això «depèn dels seus dirigents i afiliats».

En una publicació extensa, 'Xurí' reconeix que el resultat de SI «no és per tirar coets; però tampoc és un desastre com alguns volen fer veure».

Sobre l'efecte de la seva candidatura en els resultats dels altres partits, 'Xurí' assegura que Sobirania per a les Illes, «ni ha afavorit el PP ni ha salvat el segon escó del PSOE ni ha estat el culpable que la coalició Units Podem MÉS no hagi sumat tant com es pensava». En aquest sentit, el glosador apunta que és «a MÉS (i sobretot al PSM) a qui li pertoca analitzar els resultats de la coalició».

Així i tot, Mateu Matas fa la seva pròpia anàlisi i diu que parlar «ara» de percentatge i número de vots,« en lloc de la no consecució del tercer diputat, únic objectiu pel qual havien acceptat anar amb Unidos Podemos», resulta «xocant des d'un perspectiva sobiranista».

El margalidà confirma que la candidatura tendrà continuïtat. I aclareix: «Però no vegeu en aquestes paraules cap voluntat d'apropiar-nos de l'espai sobiranista, ans al contrari, s'han d'obrir de bat a bat les portes i parar taula perquè col·lectivament puguem bastir, articular i canalitzar aquesta proposta amb totes les sensibilitats que conformen el nostre país i el desitgen lliure de les cadenes d'un estat empernat en no canviar mai».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.