Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca reconeix que la coalició amb Podem no va funcionar

4446

L'Assemblea de MÉS per Menorca, celebrada el passat dissabte en el Mercadal, va valorar com a «dolents» els resultats de les darreres eleccions, sobretot pel que fa al Senat. Quant al Congrés, consideren que el fet de no haver-se presentat i donat llibertat de vot als seus adherits «va crear confusió i desorientació».

El conjunt dels assistents a la reunió varen interpretar que la confluència unitària amb Podem per als comicis a la Cambra Alta «no va donar els resultats esperats», i que l'experiència d'aquesta coalició electoral no va satisfer «perquè es tracta de formacions amb tarannà, formes actuar i trajectòries diferents».

Amb tot, l'assemblea va valorar que la decepció que va suposar no guanyar l'escó de senadora no ha de fer defallir en el treball de consolidació del projecte de Més per Menorca. Del 26-J, asseguren, «cal aprendre'n, analitzar les raons dels resultats i fer autocrítica».

A la seva web, asseguren que la de Podem va ser una confluència «que en lloc de sumar va restar». Per això conclouen: «No és vàlida qualsevol fórmula per intentar tenir representació, perquè a les formacions integrants hi ha diferents sensibilitats ideològiques que no sempre convergeixen en tot».

També consideren que la conformació de la coalició unitària per al Senat es va fer «de forma ràpida i precipitada».

En aquest sentit, l'assemblea de Més per Menorca va fer un exercici d'autocrítica i va reconèixer que va existir «improvisació i manca d'entusiasme amb el que significà tot el procés electoral; des de la presa accelerada de decisions fins a la pèrdua o manca d'energia en l'esmentada campanya electoral. Tot desembocà en una certa desil·lusió que s'arrossegà fins al final».

Les eleccions del passat 26 de juny han portat a la coalició a preparar un seguit accions per redreçar i consolidar els objectius fixats per als propers anys i reprendre la normalitat en l’acció del dia a les institucions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.