Setmanari d'informació local - 138 anys

Els treballadors des Baluard tendran conveni col·lectiu

4460
El sindicat ha assenyalat que «a la fi» s'ha aconseguit la reivindicació dels treballadors de comptar amb un conveni col·lectiu. | UGT

Els treballadors de la Fundació Museu És Baluard han desconvocat la vaga programada per aquest dijous després d'arribar a un acord al Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Balears (TAMIB) pel qual se'ls retornarà en la pròxima nòmina la meitat de la rebaixa salarial del 5% imposada el 2013.

Segons un comunicat del sindicat UGT, l'acord també inclou el compromís de l'empresa d'iniciar la negociació del primer conveni col·lectiu de la Fundació, que regularà les condicions laborals dels 19 treballadors.


El sindicat s'ha mostrat satisfet després que gairebé la totalitat dels empleats del museu recolzessin la proposta de vaga el passat 1 de juliol per reclamar l'abonament en dos anys de la rebaixa salarial i el reconeixement de categories professionals. En aquest sentit, el grup ha ass
enyalat que «a la fi» s'ha aconseguit la reivindicació dels treballadors de comptar amb un conveni col·lectiu, la qual cosa no havia estat possible fins ara i «ha costat la renúncia de dos delegats de personal».

Els treballadors han afirmat que, «sempre hem defensat que necessitem un conveni col·lectiu que fixi les retribucions d'acord a uns grups professionals, que descrigui les funcions, reconegui l'antiguitat i reguli la promoció professional i la pujada de salaris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.