Setmanari d'informació local - 138 anys

Rodríguez (PSPV): «A mi em costa entendre'l si parla en castellà»

4640
Javier Berasaluce (PP), va anunciar: «Si parla a poc a poc l’entenc, però per educació podria parlar-me a mi en castellà». | La Veu

L'ex-batlle de Requena, Javier Berasaluce (PP), va anunciar al ple de la Diputació de València aquest dimarts i al delegat de Cultura, Xavier Rius (Compromís): «Si parla a poc a poc l'entenc, però per educació podria parlar-me a mi en castellà».

Segons Berasaluce, existeix un «imperialisme lingüístic d'alguns partits» que vol imposar el conseller Vicent Marzà. Rius li respongué que «avui vostè m'ha insultat, per haver dit que per educació m'hauria d'haver adreçat a vostè en castellà. Açò és molt dur».

Segons publica el diari Vilaweb, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez (PSPV), havia interromput el discurs del diputat del PP per aclarir que ell també havia de fer un esforç per entendre’l si li parlaven en castellà. El grup popular demanà al president que es disculpés, cosa que es negà a fer.

El diputat de Cultura defineixi la discriminació en el següent vídeo i conclou que «ací no s'imposa parlar en valencià ni en castellà a ningú. El que diu la proposta del conseller Marzà és com garantim els drets i que no hi haja més discriminació».

La Veu del País Valencià en publica les paraules de Berasaluce i la resposta de Rius:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.