Setmanari d'informació local - 138 anys

Govern i sindicats signen la «recuperació dels drets dels treballadors públics»

4642
La consellera ha destacat «la voluntat de retornar els drets perduts per la crisi en la passada legislatura als funcionaris». | CAIB

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha presidit la Mesa General de l'Empleat Públic, que ha comptat amb la presència dels sis sindicats més representatius en el conjunt de la funció pública de les Balears: CCOO, UGT, SIMEBAL, SATSE, CSI-F i STEI, i dels directors generals de Pressupostos i Finançament, Joan Carrió, de Funció Pública i Administracions Públiques, Pedro Jiménez, de Personal Docent, Rafaela Sánchez i amb la directora de RRHH de l'Ibsalut, Guadalupe Pulido.

La consellera ha destacat que «la voluntat del Govern en Mesa General ha estat la de confirmar el nostre compromís amb la recuperació de drets dels treballadors de la funció pública». Segons Cladera el compromís «a retornar els drets perduts per la crisi en la passada legislatura als funcionaris».

En aquest sentit, la consellera ha explicat que durant el primer any de mandat, Govern i sindicats han pactat «diversos acords en l'àmbit de la funció pública, com l'aplicació efectiva de la carrera professional; la creació d'una borsa horària de 30 minuts diaris per invertir en formació del personal de la CAIB, la tornada d'una quarta part de la paga extra retinguda el 2012 o la pujada salarial d'un 1% aplicada aquest any».

En la mateixa línia, Cladera ha destacat que «aquestes mesures ja estan incloses» dins el Pla Econòmic Financer que marca la sostenibilitat pressupostària de les Balears fins a 2017, al que ha sumat la importància de dotar el permís retribuït a les empleades de l'Administració embarasses a partir de la setmana 37 de gestació», i si és «un part múltiple des de la setmana 35», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.