Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern estudia incorporar-se l'any que ve a la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística

4678
La directora general de Política Lingüística del Govern, Marta Fuxà, s'ha reunit aquest dijous amb Vicent Climent-Ferrando, assessor de Política Lingüística a la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística. La xarxa es va crear l'any 2007 amb la finalitat d'incidir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea pel que fa al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries, d'abast mitjà, menys difoses i minoritzades, i a la gestió de la diversitat lingüística d'Europa.
 

Constituïda principalment per governs estatals de la Unió Europea i sobretot governs autònoms, a la Xarxa hi participen governs d'arreu d'Europa. En total, són 14 els governs que en són membres de ple dret, amb un total de 7 estats membres de la Unió Europea, els quals representen un total d'11 llengües. Actualment hi són representades diverses llengües europees: català, occità, gaèlic escocès, gaèlic irlandès, basc, gallec, còrnic, bretó, frisó, gal·lès, macedònic, retoromànic friülà, retoromànic ladí, noruec nou (nynorsk), finès, suec i cors.

Cal senyalar que l'interès dels governs amb llengües pròpies de l'Estat espanyol per la Xarxa és cada pic més accentuat. Treballen activament per presentar projectes europeus i implicar-se en programes en matèria de política lingüística a Europa. Actualment presideix la Xarxa el viceconseller de Política Lingüística d'Euskadi, Patxi Baztarrika.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.