Setmanari d'informació local - 139 anys

Es descarta l'errada mecànica en la mort de Lluís Salom

4696
Tots els pneumàtics foren inspeccionats i estaven en bones condicions. | @JNAVAJO20

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ha descartat que l'accident que provocà la mort del pilot mallorquí Lluis Salom als entrenaments lliures del Gran Premi de Catalunya fos per una fallada mecànica o pel sot de la corba 12 del Circuit de Barcelona-Catalunya.

A l'informe signat pel director tècnic de MotoGP, Danny Aldrige, es conclou que l'accident fou causat probablement per una distracció del mateix pilot de Moto2, que suposadament prengué la corba a alta velocitat amb la intenció d'arribar a la recta de meta ràpidament.

El perit Ángel Calzada Gómez especula amb què el pilot mirà cap enrere i que, en girar la vista al capdavant, interpretà malament la posició o es trobava fora de traçada. Com a resultat de trobar-se fora de traçada i frenant amb la moto inclinada, la roda davantera perdé tracció i provocà l'accident. Finalment, es descartà que hi hagués algun problema amb la superfície del traçat, incloent-hi possibles sots.

Es descarten problemes mecànics

En aquest sentit, l'informe descarta problemes mecànics: «Durant la inspecció de la moto es comprovà que el manillar de l'accelerador estava solt i que fàcilment pogué haver estat arrencat dels connectors. Tot i això, aquest fet pogué ser resultat de l'impacte».

Les rodes estaven en bones condicions

A més, també nega que els pneumàtics siguin els possibles causants de l'accident: «La roda posterior tenia un gran dany com a resultat del xoc. Aquest tipus de dany és comú quan les rodes impacten amb un objecte sòlid a gran velocitat. Això no és una evidència que la roda estigués defectuosa o fos la causa de l'accident».

«Tots els pneumàtics foren inspeccionats i estaven en bones condicions. Les dades mostraren que la pressió del pneumàtic posterior era la recomanada al moment de l'incident. Això confirma que el problema amb la llanda posterior és una conseqüència i no una causa de l'accident».

Pèrdua de control del frontal de la moto

D'altra banda, també amb l'ajuda de la telemetria i sota supervisió del perit Ángel Calzada Gómez, es comparà la informació recollida al sector una volta anterior i en la mateixa secció la volta de l'accident.

Les dades mostren la inestabilitat de la moto just abans que la velocitat a l'eix davanter es reduís de cop, indicant la pèrdua de control del frontal de la moto. Al moment de l'accident, la moto era 4 km/h més lenta que a la volta més ràpida, però al moment de la frenada el pilot estava entre 7 i 8 metres més prop de la corba que a la volta més ràpida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.