Setmanari d'informació local - 138 anys

El retaule de la capella de Raixa ja torna a lluir

4714
La restauració del retaule s'ha donat per finalitzada, després de dos mesos de treballs. | Consell de Mallorca

La capella de Raixa ja torna a lluir. La restauració del retaule s'ha donat per finalitzada, després de dos mesos de treballs realitzats en la mateixa instal·lació propietat del Consell de Mallorca.

La restauració ha estat en mans de Margalida Massanet i el seu equip, Ceci Servera i Magdalena Espases, i ha estat supervisat i guiat de forma coordinada entre Presidència, Funció Pública i Patrimoni del Consell.

L'actuació  ha descobert algunes curiositats que el retaule de la capella de Raixa amagava. Les teles han recuperat part del seu dibuix i colors, després de desprendre's de vernís, grassa, restes d'insectes i pols.

«La dificultat major per a nosaltres ha estat la definició del criteri de conservació a l'hora de deixar o eliminar la gran quantitat d'afegits o adaptacions que ha sofert cada peça per adequar-se al conjunt», ha assegurat la restauradora Margalida Massanet.

Les decisions que s'han pres han estat dutes a terme en consens amb les tècniques del Consell de Mallorca i partint de la base del respecte a l'original, l'aplicació de materials innocus per a la peça i la reversibilidad dels mateixos i també la documentació de tot el procés.

En concret, s'ha realitzat un tractament desinsectant curatiu-preventiu de la fusta i la seva consolidació i una neteja superficial de la capa pictòrica de tot el conjunt eliminant vernissos degradats i enfosquits i gran quantitat de brutícia superficial que distorsionaven l'aparença real dels colors del conjunt.

Així mateix, s'ha creat un nou sistema de presentació més adequat a nivell de conservació per a les pintures mitjançant materials de conservació i facilitant el desmuntatge si es fa necessari, en un futur per a una nova intervenció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.