Setmanari d'informació local - 138 anys

Crítica i disparitat de reaccions al projecte Port Mayurqa

4810
Salvador Arenere, al centre, és conseller de la companyia Intu Eurofund. | Intu

El projecte d'oci i entreteniment de Port Mayurqa, de la companyia Intu Eurofund, preveu la situació a una zona propera al camp de l'Atlètic Balears, amb una superfície de 180.000 metres quadrats. El nou centre compta amb una zona d'spa; d'esquí; d'skate; una zona per fer surf i un llac navegable. En el mateix sentit, hi haurà una gran sínia; sales de cinema; un amfiteatre per a concerts; un jardí botànic i un aquari. El Govern o l'Ajuntament de Palma declaren que aquest «no és el model de ciutat desitjat», mentre els sindicats CCOO i UGT consideren que generarà ocupació. Agrupacions com Terraferida condemnen la iniciativa perquè destruirà «horts i arbres fruiters» i en critica el «descomunal consum» d'aigua potable que suposarà.



Govern: Port Mayurqa «no encaixa dins del model comercial de l'Executiu»

El conseller de treball, Iago Negueruela, ha afirmat que el centre d'oci Port Mayurqa «no encaixa dins del model comercial del Govern». El conseller ha declarat que l'Executiu «aposta per un model que millori i reforci el comerç de proximitat, el dels nostres centres urbans i nuclis històrics» per la qual cosa el centre d'oci Port Mayurca «no és el model pel qual aposta el Govern».

Ajuntament de Palma: «La ciutat ja està saturada de grans superfícies»

El tinent de batle de Model de ciutat, Urbanisme i Habitatge digne de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat que el centre d'oci Port Mayurqa no entra dins del «model de ciutat» del consistori encara que «pugui semblar un projecte molt espectacular».

Segons Noguera, «Port Mayurqa no entra dins dels plans actuals de l'Ajuntament». Encara que «genera molta activitat econòmica», «lleva competitivitat al petit i mitjà comerç». En el mateix sentit, el tinent de batle ha assegurat que Palma «ja està saturada de grans superfícies» i que va notificar als promotors del centre d'oci que «la ciutat no està adaptada al projecte ni en el plantejament urbanístic ni comercial». El sòl en què es planteja la construcció «no té ús comercial i aquest Ajuntament no farà urbanisme a la carta per modificar el Pla General d'Ordenació».

Els sindicats CCOO i UGT: El projecte «serà un producte turístic sostenible anual»

El secretari general de la federació territorial d'UGT Balears, Alejandro Texías, i el secretari general de CCOO Balears, José Luis García, han manifestat el suport al projecte de Port Mayurqa, perquè valoren «molt positivament» la generació i estabilitat d'ocupació que suposarà, així com la desestacionalització de l'oferta turística a Palma.

En aquest sentit, els sindicats han volgut ressaltar que la inversió superarà els 500 milions d'euros i generarà al voltant de 2.000 ocupacions en la fase de construcció i més de 3.000 quan l'espai obri les portes, segons les dades de la promotora. D'altra banda, els sindicats han destacat que «el conveni de col·laboració preveu mesures que permeten optimitzar la formació, la qualitat de l'ocupació i la contractació laboral».

Terraferida lamenta «la destrucció d'una zona rural ben conservada»

L'associació Terraferida ha criticat la iniciativa del projecte d'Intu perquè Atenció «devorarà 350.00 m2 del que queda de les possessions d'Es Rafal i Son Fornaris i destruirà «una zona rural ben conservada on encara hi ha horts i centenars d'arbres fruiters». En el mateix sentit, el grup en denuncia el «descomunal consum d'aigua» que suposarà el projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.