Setmanari d'informació local - 138 anys

La Construcció, la Terra Crua i el Cos Humà

Siddhu Sintes és un mallorquí que va entrar al món de la bioconstrucció l'any 2008. El darrer cap de setmana d'agost impartirà en una finca de Santa Maria, Mallorca, un taller de construcció amb bales de palla i referits de terra crua.

Amb motiu de la seva especialització, ha fet arribat a dBalears un escrit en el qual explica els avantatges de les cases construïdes amb biomaterials:

Els revestiments de terra crua tenen moltes propietats favorables per a la vida humana. L'organisme és tan afí i harmonitza tan bé amb la terra, perquè els humans som Terra. La matèria prima amb la qual està construït el nostre cos i tot el que menjam ve de la terra. A més, els éssers humans estam formats per Aigua, Sol i Aire.

Per això és tan bo que hi hagi Terra Crua dins les cases, regula la temperatura i la humitat. A més aquesta matèria es pot picar, hidratar, pastar i tornar a aplicar... o fins i tot permet fer un hort i sembrar-hi tomatigueres. Perquè la terra és una font de Vida per l'organisme.

Per això és tan bo que hi hagi Aire dins les cases, i pugui entrar i sortir per unes finestres ben ubicades, perquè l'aire duu l'oxigen que necessiten les cèl·lules; però aquest aire no pot ser sec, els pulmons necessiten que aquest aire tengui una certa humitat relativa.

Per això és tan bo que hi hagi Aigua dins les cases, perquè els humans estam fets d'aigua i també perquè necessitam el seu vapor per respirar. Per això és bo que els materials siguin transpirables i el vapor d'aigua es pugui moure lliurement, sense bloquejos!

Per això és tan bo que hi hagi Sol dins les cases, perquè tota la Vida que alimenta el cos ha crescut gràcies al Sol; per això és bo que pugui entrar per uns bons finestrals a sud, com explica el bioclimatisme!

Per això és tan bo fer les cases amb ingredients naturals: perquè d'Ells està fet el cos. Ell els reconeix, i són font de Vida i de Salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.