Setmanari d'informació local - 138 anys

Entren en vigor noves mesures de pacificació de trànsit al centre de Palma

Aquest dimarts entren en vigor noves mesures de pacificació de trànsit al centre de Palma. Aquestes accions desenvolupen el punt número 32 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), aprovat el 2014 i d'obligat compliment. Les mesures que entren en vigor aquest dimarts ho fan d'acord amb el calendari anunciat anteriorment.

A partir d'aquest dimarts, es descobriran els senyals verticals (pals i disc) i ja estaran pintats els senyals horitzontals, tot plegat d'obligat compliment d'acord amb la normativa vigent.

Igualment, els agens de l'ORA no imposaran multes als cotxes mal estacionats fins al pròxim 13 de setembre. Si no que en aquest temps de transició, col·locaran avisos informatius en els parabrises dels cotxes. A més, per tal d'evitar que les persones no autoritzades puguin treure el tiquet de l'ORA, es modificaran les màquines amb una nova advertència informativa.

Els canvis més destacats són:

- Zones d'Aparcament Restringit (ZAR) al carrer Conqueridor i a plaça de la Reina.

Les places de zona blava d'aquests vials es convertiran en ZAR. Això vol dir que només tendran dret a aparcament els residents acreditats amb distintiu anual 1/1 (per carrer Conqueridor) i 1-2 (per costat de la plaça de la Reina).

- Ampliació ACIRE Constitució.

S'ha ampliat alguns carrers de l'ACIRE Constitució d'acord amb planificació: carrer Constitució en la seva totalitat, carrer Tous i Maroto i carrer Soledat).

- Ampliació ACIRE de Santa Eulàlia.

Afectarà tota a la zona planificada, incloses les places de Quadrado i de Sant Francesc.

Les persones que aparquin amb distintiu zona ORA 1/1, però que encara no exhibeixin el distintiu ACIRE de la zona, rebran un avís per tal de donar un temps prudencial per l'aplicació de la mesura i per deixar que els veïnats d'aquesta zona, que és de grans dimensions, acabin de fer els tràmits per obtenir les targetes ACIRE en el cas d'estar interessats. Aquest règim transitori sense sanció per a cotxes estacionats sense ACIRE corresponent però amb distintiu zona ORA 1/1 finalitzarà el pròxim 1 d'octubre 2016. A partir de llavors, rebran la multa corresponent en cas de sanció.

- Carrer de Ramon Llull.

Passa de ser un carrer a doble sentit a ser de sentit únic, en direcció cap a la plaça de Sant Francesc. Es guanyarà espai per als vianants mitjançant la senyalització de balisses al costat de la façana del col·legi de Sant Francesc i de l'Arxiu del Regne de Mallorca. El limita la velocitat de circulació pel carrer a 20 km/h i es senyalitzarà en conseqüència.

- Itinerari de prioritat modificada i limitació de velocitat a 20 km/h.

Tot l'itinerari que comença pel carrer Conqueridor – plaça de Cort – carrer d'en Colom – carrer Corderia – plaça de la Quartera – plaça Mercadal – travessa d'en Ballester, es convertirà en un itinerari a velocitat màxima de 20 km/h. A les zones de plataforma única (on no hi ha voravia o estigui empedrat, com és la plaça de Cort) es reinvertirà la prioritat a favor del vianant. Aquest itinerari continua lliure pel trànsit sense restriccions. Només cal tenir en compte que els vehicles de no residents a la zona no poden emprar el gir cap a Antoni Maura des del passeig Marítim des del passat 12 de juliol.

Altres canvis complementaris que demà també es posen en funcionament són:

- A la plaça de Sant Francesc.

Es guanyarà espai a la via pública davant el portal de l'església i el portal principal del col·legi. Es vol donar un espai més ampli per aquests dos centres de gran afluència d'escolars i visitants, alhora que es dignifica la plaça i es guanya amb un espai per a sortides d'emergència i concentracions d'escolars.

- A la plaça d'en Quadrado.

Des de la setmana passada ja s'ha posat en funcionament la nova redistribució dels sentits de trànsit. A més, s'ha invertit el sentit de circulació al carrer Troncoso per crear un corredor de sortida dels cotxes que venguin de plaça de Sant Francesc que sortiran directament cap als Jutjats de sa Gerreria.

- Al carrer de Fra Cuñado.

S'invertirà la direcció d'aquest carrer que continuarà essent de sentit únic. Ara el sentit de la marxa serà del carrer dels Socors en direcció al carrer de Mateu Enric Lladó.

- ACIRE de la Calatrava.

S'ampliarà l'ACIRE de la Calatrava a tota l'extensió de la plaça de la Porta del Camp.

- Carrer de la Ferreria.

S'autoritzarà el pas de bicicletes a contramà i se senyalitzarà la velocitat màxima de 20 km/h.

- Carrer de la Gerreria.

Se senyalitza l'autorització del pas de bicicletes a contramà, ja que formarà part d'una ACIRE, l'ampliada de Santa Eulàlia.

- Senyalística horitzontal a velocitat màxima de 20 km/h.

A les entrades principals de les ACIRE, es reforçarà la senyalística horitzontal a la calçada amb limitació 20 km/h, velocitat màxima a les ACIRE d'acord amb l'ordenança en vigor a Palma.

Les zones ZAR o ACIRE estaran indicades per la senyalística vertical (pals amb disc) i a l'asfalt les places en comptes de ser de zona blava, seran de color taronja.

Les màquines de tiquets d'ORA que es mantenen a les zones ZAR o ACIRE seran per a aquelles persones que tenguin l'acreditació ACIRE o ZAR, com a resident de la zona, però que en canvi no hagin adquirit l'acreditatiu anual que permet estacionar sense comprar tiquet als residents de la zona.

Es pot trobar més informació en el web de l'Ajuntament: Mobilitat

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.