Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 500 persones han estat desallotjades a causa d'un incendi forestal a Menorca

Aquest dimarts a la matinada s'ha declarat un incendi forestal de nivell 1 (per la proximitat a zona d'habitatges). Al voltant de mig miler de persones han estat desallotjades al municipi menorquí d'es Mercadal a causa de l'incendi forestal a la zona de les Coves Noves.

Segons ha informat el SEIB 112, l'avís ha estat a les 02.07 hores d'aquest dimarts a la zona de s'Arenal d'en Castell, dins el municipi d'es Mercadal. El fort vent de tramuntana ha descontrolat les flames, que han agafat direcció Addaia, Cala Molí i Macaret. L'Ajuntament d'es Mercadal ha posat a disposició les naus del recinte firal per si fos necessari acollir els desallotjats. 9 dotacions de Bombers, tres brigades de l'IBANAT i una autobomba treballen en l'extinció del foc. A les 07:30 hores s'han incorporat un helicòpter i dues avionetes procedents de Mallorca.

Segons les primeres estimacions, el foc hauria afectat unes 36,7 hectàrees entre aquests nuclis residencials. En aquests moments s'investiguen les causes que han originat el foc en una parcel·la de la urbanització Punta Grossa, i que llavors s'ha escampat ràpidament cap als altres tres nuclis residencials.


A primera hora del matí, els serveis d'emergència han pogut donar per controlat el foc, tot i que «tothom està en alerta» per por que el vent de Tramuntana, amb ratxes de fins a 50 quilòmetres per hora, el faci revifar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.