Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Aliança Mar Blava vol impedir una dotzena de prospeccions

L'Aliança Mar Blava s'ha dirigit al Ministre en funcions d'Indústria, Energia i Turisme, Luis de Guindosper advertint-li de la inviabilitat del procediment relatiu a les sol·licituds dels 12 permisos de recerca d'hidrocarburs realitzades per la petroliera escocesa Cairn Energy a través de la seva filial espanyola Capricorn Spain Limited, a les costes de Catalunya i les Illes Balears.


L'Aliança explica al ministre espanyol una sèrie de raons que farien «absolutament inviable» superar la tramitació ambiental dels citats permisos de recerca d'hidrocarburs, en cas de ser finalment atorgats pel Minetur.


Concretament, l'Aliança es refereix a la decisió oficial del Govern espanyol de declarar el Corredor de Migració de Cetacis de la demarcació marina, situada entre les costes balears, catalanes i valencianes, com a Zona Especialment Protegida d'Importància pel Mediterrani (Zepim) del Conveni de Barcelona.


Segons han explicat, es dóna la circumstància que la superfície d'actuació dels citats Permisos de Recerca d'Hidrocarburs se superposa, especialment, amb la part nord del Corredor de Migració de Cetacis de la demarcació marina de les costes catalanes.


Així, si el Ministeri espanyol atorgués els permisos, la companyia hauria de passar forçosament les seves activitats pel tràmit que prescriu la Llei d'Avaluació d'Impacte Ambiental i la viabilitat dels projectes seria nul·la a causa del fet de la declaració del Corredor de Migració de Cetacis com Zepim.


El mateix plantejament es pot aplicar al projecte de prospeccions d'hidrocarburs de l'empresa Spectrum Geo Limiteda les costes de les Illes, ja que, una part significativa de la superfície prevista d'adquisició sísmica d'aquest projecte se superposa també amb el citat Zepim, i, en gran mesura, amb l'àrea dels Permisos de Recerca d'Hidrocarburs 'Nord-est 1' a 'Nord-est 12'.


Finalment, Mar Blava ha recordat també que el projecte de Spectrumestà està actualment pendent de realitzar la fase d'informació pública del seu Estudi d'Impacte Ambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.